-->

Ο Γ. Σαρακιώτης για το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για τη φαρμακευτική κάνναβη

Τον εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας από τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της, σε ένα ακόμη ζήτημα, ανέδειξε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τη συζήτηση (11/5) στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του σχεδίου νόμου για τη βιομηχανική κάνναβη. Όπως αρχικά υπενθύμισε ο Βουλευτής Φθιώτιδας:

«Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζήσαμε πρωτοφανείς επιθέσεις για την “προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών”, την οποία μετεκλογικά “τιμά” και “εφαρμόζει κατά γράμμα” η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης δέχεται τις θερμές ευχαριστίες του κ. Ζόραν Ζάεφ για την “αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε.”. Καταγγελλόταν ο “κρατισμός” του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο οποίος “συνδεόταν με δήθεν αθρόες προσλήψεις μετακλητών στο Δημόσιο”, αλλά επί Ν.Δ. βλέπουμε τον υπερδιπλασιασμό των μετακλητών υπαλλήλων, την κατακόρυφη αύξηση των απολαβών τους και τη μείωση των προσόντων, με αποκορύφωμα τις πρόσφατες δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ. Πατέλη περί “τεμπέληδων διδακτόρων”. Λάβρος ήταν ο σημερινός Πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα στελέχη της Ν.Δ. για τα ζητήματα ασφάλειας και σήμερα βλέπουμε δολοφονίες δημοσιογράφων, ανθρώπους του υποκόσμου και κυκλώματα να απειλούν Υπουργούς εντός του γραφείου τους και τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, να παραμένει ασύλληπτος».

Μετά τις παραπάνω επισημάνσεις, ο κ. Σαρακιώτης αναρωτήθηκε: «Στη φαρμακευτική κάνναβη θα σταματούσε η υποκρισία σας;» ενώ προσέθεσε:

«Και τι δε μας είχατε πει, όταν αντιλαμβανόμενοι τη δυναμική του τομέα αυτού ως Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αγγίξαμε ένα θέμα, το οποίο εθεωρείτο έως τότε “ταμπού” […] Σήμερα έρχεστε και προσπαθείτε να οικειοποιηθείτε ό,τι εμείς πράξαμε στον τομέα αυτό, δε διστάζετε να μιλήσετε και για δική σας πρωτοβουλία και όλα αυτά χωρίς να έχετε ζητήσει ούτε μια συγγνώμη έστω από τους ψηφοφόρους σας, τους οποίους εξαπατήσατε […] Ο κ. Βορίδης αναρωτιόταν αν η απάντηση που έχουμε να δώσουμε σε μια κοινωνία που ρημάζεται από τα ναρκωτικά είναι η ανεξέλεγκτη καλλιέργεια του χασίς. Σήμερα το προεκλογικό «χασίς» έγινε μετεκλογική «βιομηχανική κάνναβη», ενώ «η καλλιέργειά της», κατά τον κ. Βορίδη, «αποτελεί πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης»! Ο δε κ. Γεωργιάδης αποκαλούσε “μπάφο” τη “βιομηχανική κάνναβη” απαξιώνοντας μια βιομηχανία και ένα πεδίο ιατρικής έρευνας, το οποίο συνιστά αιχμή παγκοσμίως εδώ και μερικά χρόνια».

Εν συνεχεία και αφού παρέθεσε σειρά και άλλων δηλώσεων τότε Βουλευτών και νυν… Υπουργών της Ν.Δ., ο κ. Σαρακιώτης τόνισε σκωπτικά:

«Μετά από δύο χρόνια στασιμότητας και αδιαφορίας όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις επί της συγκεκριμένης οικονομικής δραστηριότητας, η Ν.Δ., η οποία εξακολουθεί – αν δεν απατώμαι – να έχει Βουλευτές από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Αρκαδία και τη Λάρισα και όχι από την Κολομβία και την Τζαμάϊκα, έρχεται και υπερθεματίζει των διατάξεων και μάλιστα τις οικειοποιείται αναφερόμενη σε δική της πρωτοβουλία! Όπως προκύπτει από ακόμη ένα νομοσχέδιο εκτίθεστε και καλείστε να υπερασπιστείτε και να υπερψηφίσετε κάτι που μέχρι χτες λοιδορούσατε. Τον τρόπο που πολιτεύεστε θα τον ζήλευε και ο Εσκομπάρ όταν είχε ασχοληθεί με την πολιτική! Η πρωτοπόρος το 2018, στον τομέα αυτό, Ελλάδα έχει ήδη καταστεί ουραγός και την έχουν ξεπεράσει κράτη της Ε.Ε., παρόμοιου μεγέθους, όπως η Πορτογαλία και η Δανία. Σας καλούμε να προχωρήσουμε σε μια εθνική στρατηγική ανάπτυξης του κλάδου χωρίς τις αμετροέπειες, που έως τον Ιούλιο του 2019 ακούγαμε».

Από το Blogger.
-->