Φθιώτιδα: Ποιοι μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη της Αγίας Μαρίνας;

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 

   https://ltf.gr/ 

Ενώ η Αγία Μαρίνα αλλάζει και προς αυτή την κατεύθυνση βοηθούν τους τοπικούς παράγοντες ο δήμος και άλλοι φορείς, κόμματα και πολιτικοί,  

Νομικά Πρόσωπα , Δημοσίου , Ιδιωτικού και Συλλογικού Δικαίου , υπάρχουν δύο υπηρεσίες που όχι μόνο δεν υπηρετούν τον τόπο αλλά μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της περιοχής μας . 

Το χωριό μας είναι ένα όμορφο από την φύση του παραλιακό χωριό  που βρέχεται από τον Μαλιακό κόλπο και είναι η κοντινότερη παραλία στην πρωτεύουσα του νομού μας και φιλοξενούσε ανέκαθεν πλήθος κόσμου για τα καλοκαιρινά μπάνια τους , τους περιπάτους και τις γαστρονομικές απολαύσεις στα γραφικά ταβερνάκια μας. ( παλιά άλλωστε η συνήθεια του Έλληνα να τρώει και τα πόδια του να βρέχονται από  την θάλασσα)  

Αυτές οι δύο υπηρεσίες, σαν σιαμαίες αδελφές  "ελέγχουν" αυτό που κάνει το χωριό μας ελκυστικό και πρώτο προορισμό όπως είναι ο αιγιαλός και η παραλία μας , τα λιμάνια μας και οι  προβλήτες μας  και αυτές είναι το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ , που θα αναφερθούμε σήμερα , και η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ή εγκληματική όπως έχει αναφερθεί από την σελίδα μας αφού όχι μόνο υπηρεσίες δεν προσφέρει όπως οφείλει αλλά εμπαθώς  δείχνει ένα αρνητικό  και αλόγιστο πρόσωπο ειδικά για το χωριό μας και εκτενώς θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση μας .

Το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ  λοιπόν , είναι μια υπηρεσία , ένα φορέας , ένα ΤΑΜΕΊΟ  που βασικά έχει , όπως τουλάχιστον  η επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρει .... 5 αρμοδιότητες ... 

Την εξής μια (1) υπ' Αρ. 3  " την κατασκευή , συντήρηση και εκμετάλλευση  των λιμενικών υποδομών στον νομό Φθιώτιδας " 

Από αυτή και μόνο την αρμοδιότητα βέβαια , ίσως και από την ονομασία τους έχει κρατήσει μόνο το ΤΑΜΕΊΟ , την εκμετάλλευση δηλαδή και είσπραξη λιμενικών τελών από επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες , πρόστιμα παραβάσεων που βεβαιώνει η λιμενική αστυνομία και βεβαίως επιχορηγήσεις από το υπουργείο γεωργικής ανάπτυξης ή άλλους φορείς . 

Τουλάχιστον στο χωριό μας που χαρακτηρίζεται όπως έχουμε αναφέρει ψαροχώρι γιατί έχει πολλούς αλιείς και είναι πηγή αλιευμάτων για την περιοχή αλλά και από μεγάλη επισκεψιμότητα και θέλουμε παράλληλα με την λειτουργία του λιμανιού να έχουμε και όμορφη εμφάνιση ουδείς ασχολείτε , και ουδεμία παρέμβαση επιτρέπουν έχοντας στην διάθεση τους την αστυνόμευση από το λιμεναρχείο Στυλίδας και την λιμενική αστυνομία για την είσπραξη προστίμων και μόνο . 

Από τα πολλά προβλήματα σήμερα θα αναφερθούμε στα παρακάτω και θα περιμέναμε κάποιες απαντήσεις από το ΤΑΜΕΊΟ και τον πρόεδρο του κο Μπλουνα .

1) Τα άκρα των δύο λιμενοβραχιόνων  όπως δείχνει η φωτογραφία μοιάζουν με βομβαρδισμένα . 

Δεν σας έφτασε το τσιμέντο και τόσα χρόνια από κατασκευής τους το ΤΑΜΕΊΟ σας ήταν άδειο για να ρίξετε δύο μπετονιέρες τσιμέντο και να πλακοστρωθεί όπως είναι και το υπόλοιπο τμήμα τους και να ολοκληρωθεί επιτέλους κάποτε το λιμανάκι μας  ? 

Πρέπει να σκοντάψει κάποιο παιδάκι ? ( καί δεν θέλουμε να σκεφθούμε την συνέχεια ) 

Αυτοί ο πέτρινοι ογκόλιθοι δεν θα έπρεπε να δεθούν τουλάχιστον στο πάνω μέρος με τσιμέντο πριν η ορμή της θάλασσας τους μετακινήσει, αφού το κάτω μέρος πρέπει να παραμείνει καταφύγιο των ψαριών για την αναπαραγωγή τους?  , κάτι που βεβαίως ουδόλως σας ενδιαφέρει από ότι φαίνεται αλλά το βαφτίσατε " καταφύγιο"  αφού από κάποιο πρόεδρο του χωριού μας το βρήκατε και έτοιμο και μάλλον μόνο οι επιχορηγήσεις σας ενδιαφέρουν . 

2) ο υπόγειος αγωγός που υπάρχει για να επικοινωνεί το εσωτερικό του λιμανιού με την έξω θάλασσα πληρώθηκε και κατασκευάσθηκε για κάποιο λόγο. 

Έτσι όπως σήμερα εμφανίζεται και στις φωτογραφίες πιστεύεται ότι εκπληρώνει τους λόγους κατασκευής του ,? . 

Όχι βέβαια και δεν είναι η πρώτη φορά που τα νερά λιμνάζουν εσωτερικά και η μυρωδιά περιχέεται στον γύρω χώρο. 

Προβάλαμε το αίτημα μας στον υπεύθυνο για τα λιμάνια όργανο του δήμου και μας βεβαίωσε ότι σας μετέφερε το αίτημα πριν περίπου δύο μήνες . 

Ενέργεια όμως δεν είδαμε καμία . 

Η καλοκαιρινή περίοδος πλησιάζει και η ζέστη καθιστά πιο έντονο το φαινόμενο της μυρωδιάς που γίνεται πλέον βρώμα ... 

Είναι τελικά υποχρεώση σας ή να απευθυνθούμε στο υπουργείο ή σε εισαγγελέα ? 

Υπάρχει προγραμματισμός καθαρισμού αφού το φαινόμενο παρουσιάζεται περιοδικά και το γνωρίζεται πολύ καλά ?..

Δεν έχετε προβλέψει την δαπάνη του περιοδικού καθαρισμού και περιμένετε να βουλώσει πλήρως? .. 

Τι τελικά εξετάζει η υπηρεσία σας και τι " συντηρεί " όπως θέλετε να λέτε κύριε  Μπλούνα , πρόεδρε του Λιμενικού Ταμείου ? 

3) Ο φωτισμός στο λιμάνι λειτουργεί πλημμελώς αφού υπάρχουν καμμένες λάμπες?

Είναι δική σας υποχρέωση ή του δήμου ? 

Το ίδιο θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε και για την καθαριότητα όπως και για το νερό ?

Οι σπασμένες βρύσες , ή αυτές που τρέχουν ή μια σπασμένη ντουζιέρα και το δίκτυο νερού γενικά ποιός τις ελέγχει και ποιος τις συντηρεί ?

Το νερό το πληρώνεται στον δήμο ή δεν έχετε μετρητή στην σύνδεση και δεν σας  νοιάζει η αδικαιολόγητη του σπατάλη του τόσου σημαντικού αυτού αγαθού για τον άνθρωπο? 

4) τα προβλήματα της ράμπας ανέλκυσης και καθέλκυσης των σκαφών, επαγγελματικών για την συντήρηση τους  και ερασιτεχνικών για ψάρεμα  προφανώς τα γνωρίζετε  ... 

Πότε έχετε σκοπό να βελτιώσετε και να επεκτείνετε την ράμπα . 

5 ) Τα προβλήματα επίσης με τις κλοπές μηχανών , άλλων υλικών ακόμα και βενζίνης επίσης τα γνωρίζετε . 

Τι σκοπεύετε να κάνετε για την ασφάλεια, την φύλαξη ή την περαιτέρω αστυνόμευση του λιμανιού ή καταφυγίου όπως έχει ονομασθεί  ? 

Αποτελεί δική σας αρμοδιότητα ή ποίου η φύλαξη του λιμανιού ? 

Και 6) το λιμάνι μας χρειάζεται και ένα φάρο και για ουσιαστικούς λόγους αλλά να προσδώσει επιπλέον γραφικότητα στο χωριό  μας ...

Το έχετε σκεφθεί καθόλου ? 

Αλήθεια ποια είναι η συνεργασία σας με τον δήμο ? 

Ότι εσείς εποπτεύεται και σίγουρα δεν είναι ιδιοκτησίας σας αλλά υποχρέωσης να δημιουργείτε και να συντηρείτε    αφού και το λιμάνι  ανήκει στα κοινοτικά όρια της Αγίας Μαρίνας και εδαφικά του δήμου μας θα πρέπει να υπάρχει μια άριστη συνεργασία και ο ένας να συμπληρώνει τον άλλον γιατί σκοπός και των δύο είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη , του δημότη του κατοίκου, του αλιέα  και του επισκέπτη του χωριού μας . 

 Ελπίζουμε να ακούσετε τις φωνές και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων και αλιέων του χωριού μας και να δράσετε άμεσα ..




ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ https://ltf.gr/ Ενώ η Αγία Μαρίνα αλλάζει και προς αυτή την κατεύθυνση βοηθούν τους...

Δημοσιεύτηκε από Αγία Μαρίνα Στυλιδας στις Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη