Εργασιακό νομοσχέδιο: Σοβαρές ενστάσεις από ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΚΑ

Εργασιακό νομοσχέδιο: Σοβαρές ενστάσεις από ΣΕΒ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΚΑ

Τρεις εργοδοτικοί φορείς μίλησαν θετικά για το εργασιακό νομοσχέδιο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή

Αντίθετη με τις ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου εμφανίστηκε η πλειονότητα των φορέων, συνδικαλιστικών και εργοδοτικών οργανώσεων στην συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου και κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Η υπεύθυνη του τομέα Απασχόλησης του ΣΕΒ, Αικατερίνη Δασκαλάκη, υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και αξιοποιεί το ευέλικτο σύστημα απασχόλησης, με τρόπο που δεν συνάδει με τις σύγχρονες πρακτικές».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, υπογράμμισε ότι «το νομοσχέδιο έρχεται να απορρυθμίσει το Εργατικό Δίκαιο και την αγορά εργασίας, ενώ δεν αποτελεί εφαλτήριο για ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης, υποστήριξε ότι «με τις νέες διατάξεις δημιουργείται μια εργασιακή ζούγκλα κι ένας εργαζόμενος «λάστιχο» που δεν θα έχει ούτε ωράριο, ούτε ελεύθερες Κυριακές». Επίσης, είπε ότι το νομοσχέδιο αποδυναμώνει τη συλλογική αυτονομία και το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαδάς, έκανε λόγο «για ένα πολυνομοσχέδιο που αφήνει δυσαρεστημένους τους συντριπτικά περισσότερους, έχει πολλές ασάφειες και χτυπάει τον πυρήνα του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

«Για νομοσχέδιο προστασίας του εργοδότη και του ΣΕΒ, ύμνου της ατομικότητας και μίσους στη συλλογικότητα», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς, προβλέποντας ότι με την εφαρμογή του θα αυξηθεί η απλήρωτη και αδήλωτη εργασία.

Θετικές χαρακτήρισε τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Αντώνης Μέγγουλης εκ μέρους της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων (ΕΣΕΕ), ο οποίος αναφερόμενος στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εκτίμησε ότι θα εξυπηρετήσει το λιανεμπόριο που έχει πολλές ανάγκες ειδικά στην τουριστική σεζόν.

Θετικοί στο νομοσχέδιο εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ηλίας Κικίλιας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Νίκος Ζωητός.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2Tbf2bE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη