Αγώνας δρόμου ''Race For Liberty: Στα χνάρια των αγωνιστών''


Ο Αγώνας για την Ελευθερία είναι ένας αγώνας δρόμου εμπνευσμένος από την αυτοθυσία των ηρώων του 1821, αλλά και  από το ίδιο το όνομά του, τον διαρκή αγώνα για την ελευθερία του ανθρώπου σε συλλογικό και προσωπικό επίπεδο.

Η εκκίνηση (της μεγάλης διαδρομής των 162 χιλιομέτρων) από το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στο οποίο μόνασε ο Αθανάσιος Διάκος και ήταν η αφετηρία για το μονόδρομο του αγώνα προς την ελευθερία του έθνους, δίνει μια ιδιαίτερη συναισθηματική-ιστορική σημασία, κίνητρο για τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με το ίδιο σκεπτικό και η μικρή διαδρομή των 50 χιλιομέτρων έχει σαν αφετηρία το ιστορικό Χάνι της Γραβιάς. Οι δύο διαδρομές ενώνονται σε μια κοινή πορεία περνώντας από την Αλαμάνα (δίπλα στις Θερμοπύλες) όπου έδωσε την τελευταία του μάχη ο Αθανάσιος Διάκος και καταλήγουν στην πόλη της Λαμίας στην πλατεία όπου και ο ανδριάντας του ήρωα.

Σας προσκαλούμε να αγωνιστούμε μαζί για να ξεκινήσουμε και να θεσμοθετήσουμε αυτόν τον αγώνα για την ελευθερία σε καιρό ΕΙΡΗΝΗΣ και μετά από τα δύσκολα που περνάμε να νοιώσουμε ελεύθεροι στα παρθένα μέρη της διαδρομής.

Κάλεσμα  λοιπόν, προς τιμή όλων των ηρώων του 1821 της Φωκίδας και της Φθιώτιδας για τον Αύγουστο του 2021 και κάλεσμα το 2021 και στο διηνεκές για το ιδανικό της ελευθερίας του ατόμου, του νου, της πανίδας, του περι βάλλοντος και όλων όσων περικλείει η λέξη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για τον καθένα από μας.

Χαρακτηριστικά

Μεγάλη διαδρομή: 162χλμ

Ημερομηνία διεξαγωγής: 21-22/08/2021

Εκκίνηση: Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Αρτοτίνας (μόνασε ο Αθανάσιος Διάκος)

Τερματισμός: Λαμία πλατεία Αθανασίου Διάκου

Κόστος: 30€

Μικρή διαδρομή: 50χλμ

Ημερομηνία διεξαγωγής: 22/08/2021

Εκκίνηση: Γραβιά (Χάνι)

Τερματισμός: Λαμία πλατεία Αθανασίου Διάκου

Κόστος: 20€

Οι εγγραφές συνεχίζονται στο: www.raceforliberty.gr

Μια νέα αγωνιστική εμπειρία στην «καρδιά της Ρούμελης»!

Ελάτε μαζί να τρέξουμε στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές για την ελευθερία!

runnfun.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη