Ανασκόπηση Πρωταθλήματος Super League Interwetten 2020-21: Η "ακτινογραφία" της Λαμίας

Η πορεία της Λαμίας στο πρωτάθλημα Super League Interwetten θα μείνει στην ιστορία σαν μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές.

Μια ομάδα που ξεκίνησε πολύ άσχημα και για μεγάλο διάστημα ήταν στην τελευταία θέση, με αντεπίθεση διαρκείας παρέμεινε στην κατηγορία, αφήνοντας μάλιστα πίσω της στη βαθμολογία τέσσερις ομάδες και τερματίζοντας οκτώ βαθμούς από την τελευταία θέση και επτά από την προτελευταία.

Η συμμετοχή της στην κατηγορία για πέμπτη σεζόν στη σειρά, εξασφαλίστηκε στο πέμπτο παιχνίδι των Playouts στο Περιστέρι.

Για να καταλάβει κάποιος την αλλαγή στην πορεία της Λαμίας, θα πρέπει να δει τους αριθμούς.

Δεν έκανε νίκη στα πρώτα δέκα παιχνίδια της, μέχρι να αλλάξει ο χρόνος, έχοντας μόλις δύο βαθμούς. Μάλιστα έπαιξε επτά παιχνίδια εντός και τρία εκτός έδρας. Στη συνέχεια κέρδισε οκτώ από τα 23 ως το τέλος της σεζόν. Και συγκέντρωσε 33 βαθμούς στα 23 αυτά παιχνίδια.

Έκανε την πρώτη νίκη της με τον Άρη, αλλά και αυτή ήταν η μοναδική στα 16 πρώτα, ενώ έκανε οκτώ στα 17 που ακολούθησαν.
Μέσα στη σεζόν η Λαμία έκανε ενδιαφέροντα ρεκόρ. Έμεινε σε επτά παιχνίδια αήττητη το Μάρτιο και τον Απρίλιο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της στην κατηγορία.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο έμεινε αήττητη σε πέντε εκτός έδρας αγώνες, ρεκόρ της στην κατηγορία. Δεν δέχτηκε γκολ σε τέσσερα εκτός έδρας εκείνη την περίοδο, επίσης ρεκόρ της στην κατηγορία.


Η πορεία
Όπως και πέρσι έτσι και στη φετινή σεζόν η Λαμία πέτυχε χρονικά το πρώτο γκολ της αγωνιστικής περιόδου και μάλιστα με τον ίδιο παίκτη, το Λάζαρ Ρόμανιτς. Προηγήθηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ως το 72’, αλλά χάνει με 3-1. Την ήττα γνωρίζει και στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της από τον ΟΦΗ, ενώ ο Σεπτέμβριος ολοκληρώνεται με ήττα από την ΑΕΚ εκτός έδρας.

Η τέταρτη ήττα, εντός έδρας από το Βόλο, σηματοδοτεί αλλαγές και το Γιώργο Πετράκη αντικαθιστά ο Μπάμπης Τεννές, που ξεκινά με ισοπαλία εντός έδρας με τον Παναιτωλικό. Ο πρώτος βαθμός!

Οι αναβολές των εκτός έδρας αγώνων με ΑΕΛ και Απόλλωνα Σμύρνης για υγειονομικούς λόγους έχουν ως αποτέλεσμα να παίξει η Λαμία πέντε αγώνες στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όλους στην έδρα της!

Χωρίς νίκη μάλιστα.

Κλείνει το 2020 με ήττες από ΠΑΣ Γιάννινα και ένα βαρύ 6-0 από τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Τότε ολοκληρώνεται και η συνεργασία με το Μπάμπη Τεννέ.

Ο γύρος έχει τελειώσει, ωστόσο η Λαμία χρωστάει τρία παιχνίδια, όλα εκτός έδρας, στη Ριζούπολη, τη Λάρισα και το Περιστέρι.

Στις 4 Ιανουαρίου στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου η Λαμία πετυχαίνει την πρώτη νίκη της, με 2-0 επί του ισχυρού Άρη, που ήταν αήττητος εκτός έδρας! Θα αναμενόταν το παιχνίδι αυτό να λειτουργήσει άμεσα θετικά, αλλά ακολουθούν τρεις ήττες, στο Ηράκλειο, από την ΑΕΚ εντός έδρας και στο Περιστέρι από αναβολή.

Η Λαμία παραμένει τελευταία, ενώ τα δύο άλλα ματς που καθυστερούν, σε Λάρισα και Ριζούπολη αργούν να γίνουν.
Από τα μέσα του Ιανουαρίου η Λαμία παίζει έξι παιχνίδια χωρίς να κάνει ήττα, νικώντας δύο φορές τον Απόλλωνα και φέρνοντας τέσσερις ισοπαλίες.

Η Λαμία καταφέρνει να ανέβει στη 12η θέση και αισιοδοξεί πλέον βάσιμα για την παραμονή της. Μπορεί το αήττητο να σταματάει στην Τούμπα, αλλά η νίκη στη Λάρισα στο τελευταίο από τα καθυστερούμενα του πρώτου γύρου, δίνει μεγάλη βαθμολογική ώθηση στη Λαμία.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν δέχεται γκολ με αποτέλεσμα να μην χάνει. Ακόμα και οι ισοπαλίες της είναι 0-0, όπως οι δύο τελευταίες στην έδρα της, με ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο. Ανάμεσά τους ωστόσο γίνεται και ένα άλλο καθοριστικό παιχνίδι. Το δεύτερο που είχε αναβληθεί με την ΑΕΛ και η Λαμία νικά με 2-1.

Με το τέλος της κανονικής περιόδου η Λαμία είναι 11η, τέσσερις βαθμούς από το 13ο ΟΦΗ και επτά από την τελευταία ΑΕΛ. Το επίτευγμα είναι κοντά, αλλά η Λαμία συνεχίζει με φόρα και στα Playouts.

Εκεί αν και κάνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, δεν μπορεί να ξεφύγει, αφού και οι άλλες ομάδες μαζεύουν βαθμούς.
Νικά στο Αγρίνιο και στα Γιάννενα, ενώ κάνει ισοπαλίες εντός έδρας με Βόλο και ΑΕΛ.

Άλλοι οκτώ βαθμοί, αλλά η οριστικοποίηση της παραμονής θα έλθει στο πέμπτο παιχνίδι στο Περιστέρι με μια ακόμα ισοπαλία. Η σεζόν τελειώνει με ήττα από τον ΟΦΗ εντός έδρας, που σταματάει ένα αήττητο ρεκόρ επτά αγώνων, και νίκη στη Ριζούπολη.

Ο προπονητής
Ο 32χρονος Γιώργος Πετράκης, που είχε αναλάβει στα Playouts της περασμένης σεζόν, δεν ξεκίνησε καλά και στις 6 Οκτωβρίου, μετά από τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια αντικαθίσταται.

Δυο μέρες αργότερα αναλαμβάνει ο Μπάμπης Τεννές, έχοντας δουλέψει και πάλι στην ομάδα. Ούτε με αυτόν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης και με δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες ολοκληρώνει την παρουσία του στις 14 Δεκεμβρίου.

Η Λαμία αναθέτει την τεχνική ηγεσία στο Μιχάλη Γρηγορίου, που τρεις εβδομάδες νωρίτερα έχει αποχωρήσει από την ΑΕΛ. Και αυτή η κίνηση αποδεικνύεται σωτήρια, αφού ο 47χρονος προπονητής οδηγεί την ομάδα σε μια πορεία παραμονής.

Η ταυτότητα της σεζόν
Αγώνες: 33
Νίκες: 8
Ισοπαλίες: 11
Ήττες: 14
Τέρματα: 21-42
Παίκτες που χρησιμοποίησε: 39
Παίκτες που σκόραραν: 9

Οι συμμετοχές:
Ντανιέλ Αντέτζο (Α) 31
Αναστάσιος Καραμάνος (Ε) 30
Λάζαρ Ρόμανιτς (Ε) 28
Ντεβί Επασί (Τ) 27
Ντάνι Μπεχαράνο (Μ) 27
Μίλος Ντέλετιτς (Ε) 26
Άνταμ Τζανετόπουλος (Α) 25
Γιάννης Σκόνδρας (Α) 25
Θεοφάνης Τζανδάρης (Α) 21
Μπατσάνα Αραμπούλι (Ε) 21
Θεόδωρος Βασιλακάκης (Μ) 20
Κώστας Προβυδάκης (Α) 17
Τέοντορ Μπιάρναρσον (Μ) 17
Άνχελ Μαρτίνεθ (Α) 16
Γιώργος Σαραμαντάς (Α) 14
Γκούγκα Παλαντασβίλι (Μ) 14
Λουκάς Βύντρα (Α) 12
Βαλεντίνος Βλάχος (Α) 11
Κώστας Μπουλουλής (Α) 11
Γκουστάβο Τιρόνε (Ε) 10
Φρανθίσκο Πίτι (Ε) 9
Ζήσης Χατζηστραβός (Μ) 8
Αντάμα Μπα (Ε) 8
Μάντζικαρ Τζέιμς (Α) 7
Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Μ) 7
Μάρκ Ασίγκμπα (Α) 6
Μιγκέλ Μπιανκόνι (Ε) 6
Νίκος Τσούκαλος (Ε) 6
Κώστας Θεοδωρόπουλος (Τ) 5
Πατρίκ Μπαχανάκ (Α) 5
Γκεβόργκ Γκαζαριάν (Ε) 5
Λεονάρντο Βιγιάλμπα (Μ) 4
Μπάιγ Νιάς (Μ) 3
Βασίλης Κωστίκας (Ε) 3
Ανέστης Βλαχομήτρος (Ε) 2
Κώστας Νικολόπουλος (Ε) 2
Παναγιώτης Κατσίκας (Τ) 1
Άγγελος Ζιούλης (Α) 1
Κώστας Σταμούλης (Α) 1

Οι σκόρερ:
6 γκολ: Μίλος Ντέλετιτς
4 γκολ: Λάζαρ Ρόμανιτς, Μπατσάνα Αραμπούλι
2 γκολ: Αναστάσιος Καραμάνος
1 γκολ: Ντανιέλ Αντέτζο, Άνταμ Τζανετόπουλος, Θεόδωρος Βασιλακάκης, Μιγκέλ Μπιανκόνι, Νίκος
Τσούκαλος.

www.slgr.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη