-->

Αντάρτικο των Φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης, σταμάτησαν την διανομή των self test

Αντάρτικο των Φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης, σταμάτησαν την διανομή των self test

Στην αναστολή της δωρεάν διάθεσης των self test προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Στην αναστολή της δωρεάν διάθεσης των self test προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης. Ήδη σταμάτησαν τη διάθεσή τους στους δικαιούχους και τα επιστρέφουν άμεσα τα στις φαρμακαποθήκες από τις οποίες τα προμηθεύτηκαν.

Ταυτόχρονα θα εξετάσουν το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής της διάθεσής τους σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Ιουνίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την δήλωση του Άκη Σκέρτσου ότι η κυβέρνηση εξετάζει την διανομή των self test και από αλλού. Στην ανακοίνωση του ο ΦΣΘ επισημαίνει πάντως ότι «με τέτοιες επαναλαμβανόμενες κάκιστες πρακτικές, δηλώσεων και αιφνιδιασμού σε βάρος του κλάδου των φαρμακοποιών, κάθε άλλο παρά συνεργασία μπορεί να υπάρξει».

Επισημαίνεται πάντως ότι ο ΕΟΦ έχει δηλώσει ότι η διανομή τους δεν επιτρέπεται από άλλα κανάλια. «Οι δηλώσεις αυτές θεωρούνται προσβλητικές για έναν κλάδο που βοήθησε από την πρώτη στιγμή την Πολιτεία στον αγώνα της απέναντι στην πανδημία επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους» μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το News4Health.gr, όπως επισημαίνει ο ΦΣΘ, «εάν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός, αισθανόμαστε ότι για ακόμη μία φορά η πολιτεία εξαπατά με αιφνιδιαστικές αποφάσεις τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή στήριξαν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μέσω των συνεταιριστικών φαρμακαποθηκών μας έγινε εφικτή η διανομή των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα με ταχύτητα και ακρίβεια και στα φαρμακεία μας επωμιστήκαμε το κλείσιμο των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών, δίνοντας σημαντική ώθηση στην εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

Στη συνέχεια επωμιστήκαμε και τη διάθεση εκατομμυρίων self test, συμβάλλοντας στην ταχύτατη διανομή τους και πετυχαίνοντας διαμέσου των φαρμακείων μας το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των σχολείων και της εστίασης».

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, «προφανώς η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ή δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ρόλος των φαρμακοποιών δεν είναι να βάζουν και να βγάζουν κουτάκια από τα ράφια των φαρμακείων τους, αλλά να χορηγούν με ασφάλεια τα φάρμακα, να δίνουν συμβουλές για τη σωστή λήψη τους με στόχο τη θεραπεία, να προλαμβάνουν τυχόν παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

Επίσης, να φροντίζουν να βρίσκουν και να τους εξασφαλίζουν τα αναγκαία φάρμακά τους, να ελέγχουν την τακτική λήψη τους και τη συμμόρφωση στις σωστές δοσολογίες για μια ολοκληρωμένη θεραπεία και πολλά άλλα που εμπεριέχονται στον λειτουργηματικό ρόλο των φαρμακοποιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Όλα αυτά γίνονται έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των ασθενών με τους οποίους έχει χτιστεί μια αρραγής σχέση εμπιστοσύνης».

Ο ΦΣΘ τονίζει ότι «με τέτοιες επαναλαμβανόμενες κάκιστες πρακτικές, δηλώσεων και αιφνιδιασμού σε βάρος του κλάδου των φαρμακοποιών, κάθε άλλο παρά συνεργασία μπορεί να υπάρξει, αν αυτό είναι το ζητούμενο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

«Εμείς τιμήσαμε την υπογραφή μας, η κυβέρνηση δεν την τιμά»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές, μιλώντας στο Mega σημείωσε ότι η συμφωνία που είχε υπογραφεί με την κυβέρνηση για τη δωρεάν διανομή των self-test έχει λήξει από το τέλος Μαΐου, ενώ είχε δοθεί και μια σιωπηρή παράταση.

«Είχαμε υπογράψει μια συμφωνία σαν κλάδος με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την όλη διαδικασία. Είχαμε συμφωνήσει 4 πράγματα. Από τη δική μας τη μεριά να κάνουμε τη διανομή των δωρεάν τεστ, από κοινού να γίνει η διαδικασία έτσι, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα υγείας και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργεία των φαρμακείων, από την κυβέρνηση να οριστεί η αμοιβή για εμάς και να ανοίξει η συζήτηση για πιο θεσμικά θέματα που χρονίζουν στον κλάδο μας».

Όπως σημειώνει ο κ. Δαγρές, «το δικό μας το σκέλος το τηρήσαμε και με το παραπάνω, η κυβέρνηση όμως δεν έχει τηρήσει τίποτα από αυτά που υπογράψαμε».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3cszYSf
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->