Φωτιές: Συλλήψεις για εμπρησμούς στον Σκαραμαγκά και στο κέντρο της Αθήνας - 21 σε όλη τη χώρα (βίντεο)

Φωτιές: Συλλήψεις για εμπρησμούς στον Σκαραμαγκά και στο κέντρο της Αθήνας - 21 σε όλη τη χώρα (βίντεο)

Η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε 21 συλλήψεις ατόμων, που κατηγορούνται για εμπρησμούς σε όλη τη χώρα. Δυο περιπτώσεις αφορούν για εστίες που ξέσπασαν από... ανθρώπινο χέρι στομ Σκαραμαγκά και σε πλατεία στο κέντρο της Αθήνας. 

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της Κυριακής (15/08) στις περιοχές Χαϊδάρι και Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 54χρονος ημεδαπός και 29χρονη αλλοδαπή, οι οποίοι κατηγορούνται για εμπρησμό (δύο περιπτώσεις). Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Απόστολος Σκρέκας έκανε, άλλωστε, λόγο συνολικά για 21 συλλήψεις για τον ίδιο λόγο σε όλξη τη χώρα.

Στην πρώτη περίπτωση, ο 54χρονος Έλληνας είχε προκαλέσει πυρκαγιά με χρήση αναπτήρα σε χαρτιά και ξερόχορτα χαμηλής βλάστησης στην είσοδο του οικισμού Αφαίας Σκαραμαγκά και διέφυγε πεζός, μέχρι την ακινητοποίηση του από αστυνομικούς που περιπολούσαν.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 29χρονη αλλοδαπή, από το Ιράν, που έβαλε με αναπτήρα φωτιά μικρής έκτασης σε ξερά φύλλα στο έδαφος, πλησίον δέντρου σε πλατεία του κέντρου της Αθήνας. Προστρέξαντες αστυνομικοί άμεσα την κατέσβησαν και οδήγησαν την κατηγορούμενη στο οικείο τμήμα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ: 21 συλλήψεις για εμπρησμούς

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Απόστολος Σκρέκας αναφέρθηκε στα δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε Βίλια και Κερατέα (υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμούς), ενώ αναφέρθηκε και στις έρευνες της Αστυνομίας μετά από καταγγελίες για εμπρησμό τονίζοντας μάλιστα πώς έχουν γίνει ήδη 21 συλλήψεις.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, υπάρχει οργανωμένο σχέδιο της ΕΛΑΣ για να διερευνήσει κάθε είδους ενδεχόμενο για την πρόκληση πυρκαγιών. Ήδη, όπως είπε, έχουν γίνει 21 συλλήψεις για εμπρησμούς σε όλη την Ελλάδα. Σημείωσε δε, αναφερόμενος στις εκκενώσεις ότι οι κάτοικοι πρέπει να συνεργάζονται με τις αρχές γιατί προέχει η ασφάλειά τους.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην «ΕΡΤ» για τις φωτιές των τελευταίων ημερών ο κ. Σκρέκας είπε πως «μια εβδομάδα αργότερα περίπου, μπορούμε να μιλήσουμε συνολικά για τον αριθμό των προσαγωγών και συλλήψεων που έχουν γίνει στην επικράτεια. Πρόκειται για 164 προσαγωγές, εκ των οποίων έχουν γίνει 21 συλλήψεις».

Σημείωσε, παράλληλα: «Μόνο στην Αττική που ήταν και τα περισσότερα μέτωπα, είχαμε 11 συλλήψεις και 142 προσαγωγές». Τονίζοντας πως, για τις πυρκαγιές στα Βίλια και την Κερατέα, «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από την Κρατική Ασφάλεια και από τους άνδρες των Ειδικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος. Προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Σίγουρα όμως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από τις αρχές επιβολής του νόμου να εξετάσουν κάθε ενδεχόμενο και να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη».

Επίσης, τόνισε πως «το μεγαλύτερο μέρος των συλλήψεων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και σχετίζονται με εμπρησμό- είτε εκ προθέσεως είτε από αμέλεια- έγινε σε συνεργασία με τον κόσμο. Δηλαδή κατόπιν καταγγελίας. Και όπως είναι φυσικό, όλα εξετάζονται, είναι μια έρευνα σε εξέλιξη».

«Πρόκειται για εμπρησμό»

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΙ 100.3» ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, σημείωσε ότι «οι ενδείξεις που είχαμε ότι η πυρκαγιά είναι εμπρησμός, γίνονται αποδείξεις». Επανέλαβε, μάλιστα, πως πρόκειται για εμπρησμό στην κυριολεξία. Είπε ακόμη ότι οι ελπίδες για την κατάσβεση της φωτιάς στρέφονται στα εναέρια μέσα, καθώς το σημείο είναι δύσβατο, ενώ το μέτωπο βρίσκεται σε πυκνό παρθένο δάσος.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3sp7mQj
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη