Δένδιας: Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το Αφγανιστάν

Δένδιας: Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το Αφγανιστάν

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία συγκάλεσε για σήμερα, Τρίτη, 17 Αυγούστου, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ μετά τις χθεσινές ραγδαίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ενημέρωση των χωρών μελών για την κατάσταση που επικρατεί στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο της συζήτησης οι υπουργοί Εξωτερικών θα προχωρήσουν σε αξιολόγηση των συνθηκών που διαμορφώνονται στο Αφγανιστάν και τον σχεδιασμό των δράσεων εκ μέρους της ΕΕ.

Η συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών είναι προγραμματισμένη για τις 17.00 (ώρα Ελλάδος), και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Αθήνα και Παρίσι μετά την αστραπιαία προέλαση και κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν και εν μέσω σκηνών χάους στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας με χιλιάδες πολίτες να προσπαθούν μάταια να διαφύγουν, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τον κίνδυνο ενός νέου προσφυγικού κύματος με προορισμό την Ευρώπη.

Έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ

Έκτακτη συνεδρίαση για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν, όπου οι χώρες της Δύσης προσπαθούν να επιταχύνουν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης των πολιτών τους, θα πραγματοποιήσει σήμερα και το ΝΑΤΟ.

Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα δώσει στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου, στις 15.00 ώρα Βρυξελλών (16.00 ώρα Ελλάδος), στην πρώτη του εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης από τον Ιούνιο.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε την Κυριακή, ότι το ΝΑΤΟ συμβάλλει στην εγγύηση της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ «για να διευκολύνει και να συντονίσει την απομάκρυνση» των δυτικών πολιτών απέναντι στην προέλαση των Ταλιμπάν.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3xVDEn8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη