Γιάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναλαμβάνει πλέον ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννης Οικονόμου.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στον μίνι ανασχηματισμό που ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (13/8) η κυβέρνηση.

Αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Ο Γιάννης Οικονόμου γεννήθηκε στην Λαμία τον Σεπτέμβριο του 1973, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία ωστόσο δεν εξελέγη.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019 με την Νέα Δημοκρατία. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021, ορίστηκε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πλέον ορίζεται κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζορμπαλά και έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη.

www.reporter.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη