Φωτιές: Έξι ψυχολόγοι στη Βόρεια Εύβοια για τη στήριξη των πυρόπληκτων

Φωτιές: Έξι ψυχολόγοι στη Βόρεια Εύβοια για τη στήριξη των πυρόπληκτων

Κλιμάκιο ειδικών ψυχικής υγείας συγκρότησε και απέστειλε στην πυρόπληκτη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας ο Εθνικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) από χθες, Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021.

Το κλιμάκιο αποτελείται από έξι έμπειρους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και έναν οδηγό. Στόχος του είναι η παροχή ψυχολογικής στήριξης και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών στους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Η πρώτη ομάδα κινήθηκε στις περιοχές του Δήμου Ιστιαίας, στα Βασιλικά, στο Δήμο Μαντουδίου (περιοχή Παπάδες) και θα συνεχίσει τη δράση της. Ταυτόχρονα μία δεύτερη ομάδα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 να συνδράμει στην ψυχολογική στήριξη στη ζώνη της Βόρειας Εύβοιας, ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν προκύψει ύστερα από την πρώτη χαρτογράφηση.

Το Ε.Κ.Κ.Α. βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του για όσο διάστημα χρειάζεται.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3iGJO6f
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη