Ο Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

BOB DYLAN FAN CLUB

Για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης το 1965 κατηγορείται ο θρυλικός τραγουδοποιός και βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Μπομπ Ντίλαν σε αγωγή που κατατέθηκε την Παρασκευή, σε δικαστήριο του Μανχάταν.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο 80χρονος σήμερα Ντίλαν έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ στο 12χρονο κορίτσι προτού το κακοποιήσει σεξουαλικά.

Όπως κατήγγειλε η 68χρονη σήμερα γυναίκα, που κατονομάζεται ως JC στην αγωγή, ο καλλιτέχνης έγινε φίλος της και δημιούργησε συναισθηματική σχέση μαζί της, ενώ την κακοποιούσε για διάστημα 6 εβδομάδων, τον Απρίλιο και Μάιο του 1965.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής εκ μέρους της γυναίκας που σήμερα κατοικεί στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικτατ, ο τότε 23 ή 24χρονος Μπομπ Ντίλαν "εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως μουσικού ώστε να προσελκύσει την JC, να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να αποκτήσει τον έλεγχο πάνω της ως μέρος του σχεδίου του για τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίησή της.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο Ντίλαν "δημιούργησε έναν δεσμό" με την JC για να μειώσει τις αναστολές της με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά, κάτι που έκανε, σε συνδυασμό με παροχή αλκοόλ και ναρκωτικών αλλά και με απειλές σωματικής βίας, προκαλώντας της μέχρι σήμερα συναισθηματικό και ψυχολογικό τραύμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αγωγή ο Ντίλαν, του οποίου το όνομα είναι Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, κακοποίησε αρκετές φορές την ενάγουσα, με κάποια περιστατικά να λαμβάνουν χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο στο Μανχάταν.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης της JC περιελάμβαναν κατάθλιψη, ταπείνωση και άγχος που έχουν "μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα" ενώ ανάγκασαν την ενάγουσα να απέχει από τις συνηθισμένες δραστηριότητές της.

Η JC ζητεί απροσδιόριστη αποζημίωση και επιθυμεί δίκη με ενόρκους για τις κατηγορίες της επίθεσης, ξυλοδαρμού, κράτηση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, των οποίων τα επακόλουθα την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική βοήθεια σε αρκετές περιπτώσεις.

Εκπρόσωπος του Ντίλαν είπε στον Guardian τη Δευτέρα ότι οι "56χρονοι ισχυρισμοί είναι αναληθείς" και θα τους αντιμετωπίσουν σθεναρά.

Πηγή: Guardian



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2W1kdfq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη