Τόκιο: Αυτοκινούμενο λεωφορείο πάτησε τυφλό Παραολυμπιονίκη

Τόκιο: Αυτοκινούμενο λεωφορείο πάτησε τυφλό Παραολυμπιονίκη

Τρομερό τροχαίο έγινε στο Τόκιο, κατά τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων, όταν αυτοκινούμενο λεωφορείο πάτησε τυφλό Παραολυμπιονίκη, με τον τελευταίο να τραυματίζεται και να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. 

Ένα ατύχημα, που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην Ιαπωνία και στην Οργανωτρική Επιτροπή, έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης (26/08) στο Παραολυμπιακό χωριό του Τόκιο. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι διοργανωτές τη συγκεκριμένη ημέρα ένας τυφλός Παραολυμπιονίκης χτυπήθηκε από αυτοκινούμενο λεωφορείο.

Με βάση και το ρεπορτάζ της «ΕΡΤ», μέχρι στιγμής ούτε η διοργάνωση, αλλά ούτε η Toyota, έχουν κάνει γνωστό το όνομα του Παραολυμπιονίκη, παρόλα αυτά σύμφωνα με αρκετά ΜΜΕ της Ιαπωνίας, αυτός είναι ο Ιάπωνας τζουντόκα, «Aramitsu Kitazono».

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ ο 30χρονος έπεσε και θα χρειαστεί δύο εβδομάδες για να αναρρώσει από τα τραύματα, ενώ σύμφωνα με το «ΝΗΚ» θα χάσει τον αγώνα του Σαββάτου (28/08), λόγω της «κακής φυσικής του κατάστασης».

Ο προπονητής του είπε ότι πήρε την απόφαση αφού μίλησε με τον Kitazono και συμβουλεύτηκε έναν γιατρό που τον εξέτασε, προσθέτει η πηγή.

{https://twitter.com/geglobo/status/1431256548643377153?s=20}

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι διέκοψαν τη λειτουργία των οχημάτων μετά το ατύχημα, στο οποίο ένα από τα ηλεκτρικά λεωφορεία «ήρθε σε επαφή με έναν πεζό με προβλήματα όρασης» σε διάβαση πεζών.

«Ζητούμε βαθιά συγγνώμη για όσους τραυματίστηκαν. Συνεργαζόμαστε πλήρως με την αστυνομία για την υπόθεση», πρόσθεσε η εταιρεία.

Το Τόκιο 2020 δήλωσε ότι ο άνδρας που χτυπήθηκε από το λεωφορείο υποβλήθηκε σε «πλήρη εξέταση» και «δεν εντοπίστηκε εξωτερικός τραυματισμός».

«Η υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο στο Ολυμπιακό Χωριό έχει διακοπεί προσωρινά και οι εργασίες θα ξαναρχίσουν μόλις κριθεί ασφαλές», ανέφεραν οι διοργανωτές.

{https://twitter.com/afpfr/status/1431243696402534402?s=20}

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα «Asahi Shimbun» οι δύο χειριστές του λεωφορείου δήλωσαν ότι είδαν τον αθλητή, αλλά πίστευαν πως θα σταματούσε να περπατά καθώς πλησιάζει το λεωφορείο.

Η «Mainichi Shimbun» υπογραμμίζει ότι ο λεωφορείο σταμάτησε αυτόματα, αλλά οι χειριστές πάτησαν το κουμπί εκκίνησης, καθώς δεν πίστευαν ότι ο πεζός θα έβγαινε στο δρόμο.

{https://twitter.com/afpfr/status/1431243696402534402?s=20}

Στο λεωφορείο επέβαιναν πέντε επιβάτες, κανείς από αυτούς όμως δεν τραυματίστηκε. ο αθλητής δεν κρατούσε μπαστούνι, ενώ υπήρχε και ένας άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφορία στη διάβαση, σύμφωνα με τον Asahi.

Σημειώνεται πως τα αυτοκινούμενα λεωφορεία χρησιμοποιήθηκαν επίσης στο Ολυμπιακό Χωριό και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

(πληροφορίες από ΕΡΤ)



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zpi5x2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη