«Μάχη» ειδικών για τη «σύνδεση» του εμφράγματος Χαρδαλιά με το εμβόλιο

«Μάχη» ειδικών για τη «σύνδεση» του εμφράγματος Χαρδαλιά με το εμβόλιο

Πολλές συζητήσεις στα social media έχει προκαλέσει η ανάρτηση του καθηγητή του φαρμακολόγου του ΑΠΘ με την οποία συνδέει το έμφραγμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με το εμβόλιο.

Η ανάρτηση του καθηγητή του ΑΠΘ. Δημήτρη Κούβελα για τη «σύνδεση» του καρδιακού επεισοδίου Χαρδαλιά με το εμβόλιο, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στα social media!

«Αν συμφωνούν ο Ιατρικός Σύλλογος και η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, θα προτείνω στους φοιτητές μου να ετοιμάζονται για μετανάστευση!». Αυτό σχολίασε ο γνωστός καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, αντιδρώντας στην ανάρτηση του γιατρού Δημήτριου Κούβελα, ο οποίος αφήνει να εννοηθεί ότι το ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς, είναι πιθανόν να οφείλεται στο εμβόλιο, που έκανε πριν από 7 μήνες.

Ο κ. Γραβάνης επί της ουσίας καλεί τον Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ (όπου διδάσκει ο κ. Κούβελας), καθώς και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, να πάρουν θέση και να σχολιάσουν την ανάρτηση του καθηγηγή του ΑΠΘ.

Παράλληλα, αντέδρασε και ο καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ, Βασίλη Βασιλικό, ο οποίος μάλιστα είχε νοσηλευτεί με κορωνοϊό τον Νοέμβριο του 2020.

Ειδικότερα, ο κ. Κούβελας με ανάρτησή του προέτρεψε να γίνει έρευνα για σύνδεση του εμβολίου με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς, γράφοντας τα εξής:

«Από τη θέση που βρίσκομαι, ως συνάνθρωπος και συμπολίτης, εύχομαι στον κ. Χαρδαλιά καλή ανάρρωση.

Από την ίδια θέση, ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη.

Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης.

Υποβολή ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ».

Στην ανάρτηση αυτή ο κ. Βασιλικός απάντησε τα εξής:

«Δημήτρη επιτέλους σταματά να έχεις άποψη για όλα. Άσε τους θεράποντες καρδιολόγους να έχουν άποψη για το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο που υπέστη ο κ. Χαρδαλιάς. Οι γενικολογίες αυτές μόνο κακό προκαλούν σε εσένα και το κοινωνικό σύνολο που δεν γνωρίζει ποιες είναι οι συνηθισμένες αιτίες των οξέων στεφανιαίων συνδρομών. Επίσης είναι πολύ άδικο για έναν ασθενή να δημοσιοποιούνται τα προσωπικά του προβλήματα υγείας και επιπλέον ο καθένας να τα χρησιμοποιεί για να στηρίξει τις θεωρίες συνομωσίας.

Βασίλης Βασιλικός Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ

ΥΓ σε λίγο θα ακούσουμε ότι και η εμφάνιση των μεδουσών στις θάλασσες μας σχετίζεται με το εμβόλιο!!!!».

Μάλιστα, στη συνέχεια ο κ. Κούβελας επανήλθε απαντώντας στον κ. Βασιλικό «η αναφορά δυνητικής ανεπιθύμητης, χωρίς καμία ιατρική τεκμηρίωση είναι το ζητούμενο της κίτρινης κάρτας. Η καρδιολογική εκτίμηση είναι το πρόβλημα που το VIOXX δεν είχε καμία παρενέργεια στην Ελλάδα (σ.σ. πρόκειται για φάρμακο που έχει αποσυρθεί από την αγορά εδώ και δέκα και πλέον χρόνια λόγω παρενεργειών)».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CVCpbq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη