Εμβολιασμός: Τι δείχνουν οι αριθμοί για τις ηλικίες από 12 έως και 44 ετών

Εμβολιασμός: Τι δείχνουν οι αριθμοί για τις ηλικίες από 12 έως και 44 ετών

Αμφίσημη είναι η εικόνα που δίνουν οι αριθμοί για την πορεία των εμβολιασμών στο ηλικιακό εύρος των ατόμων από 12 ετών έως και 44, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού σαρώνει τη χώρα.

Οι ειδικοί απευθύνουν συνεχώς, καθημερινά εκκλήσεις προς τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να χτιστεί το επιθυμητό τείχος ανοσίας που θα επιτρέψει τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με τα στοιχεία από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας μέχρι χθες (13/9) είχαν διενεργηθεί 11.728.334 εμβολιασμοί. Συγκεκριμένα, έχουν γίνει 6.281.590 εμβολιασμοί, τουλάχιστον με μία δόση, ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί αγγίζουν τους 5.857.688.

Μετά και το άνοιγμα των σχολείων η επιστημονική κοινότητα εκτιμά ότι τα κρούσματα κορωνοϊού θα αυξηθούν το προσεχές διάστημα, τονίζοντας πως το εμβόλιο είναι η μόνη λύση προκειμένου η πανδημία να υποχωρήσει.

«Για να τελειώσουμε με τον κορωνοϊό θα πρέπει να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός. Δεν σταματάει 100% τον κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, σκοτώνει όμως σε βάθος χρόνου την επιδημία», σημείωσε χαρακτηριστικά σήμερα το πρωί ο καθηγητής και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Τα ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 12-44

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα παρέθεσε αναλυτικά τα στοιχεία για την εμβολιαστική κάλυψη των νέων.

Συγκεκριμένα:

  • Για την ηλικιακή ομάδα 40-44, το 65,5% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ανέρχεται στο 66,3%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 35-39, το 58,5% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ανέρχεται στο 59%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 30-34, το 58% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ανέρχεται στο 59%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 25-29, το 57% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ανέρχεται στο 58%.
  • Για την ηλικιακή ομάδα 18-24, το 48% έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ανέρχεται στο 49%.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 15-17, έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση το 25% και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού, ανέρχεται στο 26,5%. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 90.000 παιδιά.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 12-14, το 13% έχει εμβολιαστεί και αν υπολογιστούν και τα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 14,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 50.000 παιδιά.

Το συνολικό ποσοστό των εμβολιασμών στο συγκεκριμένο ηλικιακό εύρος -με συνυπολογισμό των ραντεβού- δεν ξεπερνά το 50% και για την ακρίβεια βρίσκεται στο 47,2%.

Στην αφετηρία για την τρίτη δόση

Την ίδια ώρα, διαθέσιμη είναι από σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, είναι η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ομάδες του πληθυσμού που έχουν προτεραιότητα για την τρίτη, αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ήδη από χθες, τα άτομα, για τα οποία έχει ανακοινωθεί ότι υπάρχει προτεραιοποίηση για την τρίτη δόση του εμβολίου, έλαβαν ενημερωτικό μήνυμα στα κινητά τους, μέσω του οποίου τούς υπενθυμίζεται ότι από σήμερα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επισκέπτονται τη σχετική πλατφόρμα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3hOXiwf
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη