Ζέτα Μακρή: Στον πάγο η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ζέτα Μακρή: Στον πάγο η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία

Τα βιβλία είναι από τον Ιούλιο στα σχολεία ενώ οι εκπαιδευτικοί και αναπληρωτές βρίσκονται στις θέσεις τους, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Παράλληλα η κ. Μακρή, εκτίμησε ότι θα αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών στα παιδιά. Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης στους εκπαιδευτικούς.

Τόνισε ότι το 80% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί και το 10% έχει νοσήσει ενώ απηύθυνε έκκληση στο 10% που υπολείπεται να εμβολιαστεί.

Ανέφερε πως η διαζώσης εκπαίδευση είναι απαραίτητη όχι μόνο για την κάλυψη της ύλης αλλά και για ψυχοκοινωνικούς λόγους.

Είπε ότι τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα στα σχολεία και σε περίπτωση κρούσματος αυτό απομονώνεται και ελέγχονται οι γύρω.

Τόνισε πως το τμήμα κλείνει εάν νοσήσει το 50 συν 1 των παιδιών. Επισήμανε πως θα αλλάξει κάτι εάν το προτείνουν οι ειδικοί. Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς ιερέων, είπε πως όπως σε όλη την κοινότητα υπάρχουν κάποιοι που αντιστέκονται σθεναρά.

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία, είπε πως δεν θα λειτουργήσει άμεσα καθώς θα πρέπει να έχει μια ειδική εκπαίδευση.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα λειτουργήσει από τώρα και θα σας πω το λόγο που όλοι τον γνωρίζουμε και τον καταλαβαίνουμε. Αυτό το σώμα το ειδικό, το άοπλο το οποίο θα προστατεύει την νόμιμη λειτουργία των πανεπιστημίων πρέπει να έχει ειδική εκπαίδευση.

Είναι πολύ ευαίσθητη η αποστολή του για να πάνε παιδιά νέα τα οποία δεν έχουν κάποια ειδική εκπαίδευση να χειριστούν αυτά τα θέματα τα εκπαιδευτικά τα οποία όλοι καταλαβαίνουμε ότι έχουν ανάγκη διαφορετικής αντιμετώπισης απ' ότι οι άλλες παραβατικές συμπεριφορές.

Είναι καλύτερα να πάνε λίγο αργότερα άριστα εκπαιδευμένοι εκεί που υπάρχει ανάγκη παρά να βιαστούμε και η πανεπιστημιακή αστυνομία να μην έχει το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας ώστε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της όπως όλοι θέλουμε, τόνισε χαρακτηριστικά



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2Xfxq5D
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη