Λαμία 1822: Φημολογείται ότι ο Μπέης Σαλήλ Πασάς είναι αιχμάλωτος των Ελλήνων επαναστατών


Allgemeine Zeitung 8 Ιουλίου 1822. 

Επιστολή του Φιλέλληνα στρατηγού Νόρμαν, στην γυναίκα του: Ο στρατηγός αφήνει την ηγεσία του Ναυαρίνου σε Έλληνα και κατευθύνεται στην Ρούμελη. Πολλοί Φιλέλληνες στρατηγοί κατευθύνονται στην Κόρινθο, αλλά ο Νόρμαν παραμένει στην Τριπολιτσά, απ’ όπου και στέλνει την επιστολή, για να εξασφαλίσει την μεταφορά πυρομαχικών. 

Ο Νόρμαν πιστεύει ότι η επανάσταση θα είναι μακροχρόνια και ενθαρρύνει την γυναίκα του να έρθει σε αυτή την όμορφη γη. Συνιστά, επίσης, στους Φιλελληνικούς συλλόγους της Δύσης να στείλουν πυρομαχικά στα λιμάνια της Καλαμάτας και του Ναβαρίνου. 

Οι Τούρκοι, με τα γυναικόπαιδα τους, εγκαταλείπουν την Λάρισα, καθώς έχουν τρομοκρατηθεί από τους Έλληνες επαναστάτες στα Τρίκαλα. 

Ο Πασάς της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη Λάρισα και ζητάει ενισχύσεις. 

Φημολογείται επίσης ότι ο Σαλήλ Πασάς, Μπέης της Λαμίας, είναι αιχμάλωτος των επαναστατών. 

Το χαρέμι του Χουρσίτ Πασά απελευθερώθηκε από τους Έλληνες, μαζί με το χαρέμι του Αλί Πασά. 

Ο Καπουδάν Πασάς έχει συναντήσει αντίσταση στην Χίο. Πολλά νέα για την κατάσταση και τις αναταραχές στην Κωνσταντινούπολη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη