Κοινοβουλευτική παρέμβαση Γιάννη Σαρακιώτη – Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου για το θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στην Αταλάντη


Το εργατικό δυστύχημα που συνέβη προ ημερών σε βιομηχανική μονάδα στην Αταλάντη Φθιώτιδας, το οποίο οδήγησε στο θάνατο ενός 55χρονου οικογενειάρχη, πατέρα δύο (2) παιδιών, μετέφεραν με παρέμβασή τους στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης και η Βουλευτής Β1' Βορείου Τομέα Αθηνών και η Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου


Με την παρέμβασή τους, ζητούν από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την άμεση και αναλυτική διερεύνηση των αιτιών του πρόσφατου εργατικού δυστυχήματος που συνέβη στην Αταλάντη, καθώς και την εντατικοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να διασφαλιστεί ο ενδελεχής και συχνός έλεγχος της τήρησης των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων από πλευράς των εργοδοτών. Όπως επισημαίνουν στο κείμενο της επείγουσας ερώτησης την οποία κατέθεσαν προς τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κωστή Χατζηδάκη, το παραπάνω συμβάν ήταν το δεύτερο που σημειώθηκε στο εν λόγω εργοστάσιο, καθώς και προ μηνών υπήρξε ακόμη ένα θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.


Το γεγονός αυτό τονίζουν οι ερωτώντες Βουλευτές, εγείρει βάσιμους προβληματισμούς που σχετίζονται με έλλειψη επαρκών μέτρων ασφαλείας ή και της πλημμελούς τήρησης αυτών, σε συνδυασμό με την απουσία εφαρμογής ελεγκτικών διαδικασιών από πλευράς των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Τέλος, στο πλαίσιο της παρέμβασής τους, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, θεωρούν αναγκαία την ουσιαστική στήριξη της οικογένειας του θανόντος από πλευράς της Πολιτείας. Για το λόγο αυτό ζητούν να ενημερωθούν για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί το αρμόδιο ή και άλλο Υπουργείο το αμέσως επόμενο διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη