Συνελήφθη 60χρονος μουσικός για παιδική πορνογραφία

Συνελήφθη 60χρονος μουσικός για παιδική πορνογραφία

Συνελήφθη 60χρονος συνταξιούχος μουσικός, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 60χρονος επικοινωνούσε με 15χρονη στην Ιταλία, στην οποία παρουσιαζόταν ως συνομήλικός της, ενώ είχε ανταλλάξει, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων με την ανήλικη.

Από την επιτόπια αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια του συλληφθέντα, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Παράλληλα, σε άλλη υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 20χρονου, που κατοικεί στη Σπάρτη, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο νεαρός κατηγορούμενος, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, επικοινωνούσε με δύο ανήλικες στην Αγγλία και αφού απέσπασε ευαίσθητες φωτογραφίες τους, τις απείλησε ότι εάν δεν του αποστείλουν επιπλέον υλικό θα το διαμοιράσει σε γνωστά τους άτομα αλλά και ιστοσελίδες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 20χρονου, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας -κακουργηματικού χαρακτήρα-, ενώ στη δεύτερη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών αλλοδαπών Αρχών, ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν οι δύο χρήστες του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, από τους οποίους:

  • ο πρώτος είχε ανταλλάξει μέσω διαδικτυακής εφαρμογής υλικό πορνογραφίας ανηλίκων με ανήλικη χρήστη, ενώ
  • ο δεύτερος, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, είχε προσεγγίσει δύο ανήλικες και αφού απέσπασε ευαίσθητες φωτογραφίες τους, τις απείλησε ότι εάν δεν του αποστείλουν επιπλέον υλικό θα το διαμοιράσει σε γνωστά τους άτομα αλλά και ιστοσελίδες.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική παραγγελία, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και δέκα εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια του συλληφθέντα, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ για τον έτερο δράστη προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του έτερου δράστη υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πώς να επικοινωνήσετε ανώνυμα ή επώνυμα για καταγγελίες παράνομων πράξεων

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188 · Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3l4TPKD
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη