Aπόταξη των υγειονομικών που εμπλέκονται σε υποθέσεις με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Aπόταξη των υγειονομικών που εμπλέκονται σε υποθέσεις με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Τη βεβαιότητα ότι όσοι υγειονομικοί εμπλέκονται σε υποθέσεις έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού θα αποταχθούν εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, και ερωτώμενος αν υπάρχει το ενδεχόμενο της απόταξης των υγειονομικών που παρουσιάζουν ή προμηθεύουν πλαστά πιστοποιητικά είπε: « Αυτή η συζήτηση είναι σχεδόν δεδομένη με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία αν αποδειχθούν όλα αυτά. Πρέπει κανείς να ξέρει ποια είναι η πραγματικότητα και εννοείται ότι από εκεί και πέρα πρέπει να επιβληθεί η μεγαλύτερη δυνατή ποινή. Εκτιμώ ότι αν αποδειχτούν όλα αυτά πιθανότατα να μιλάμε ουσιαστικά και για «απόταξη» από την υπηρεσία».

Ο κ. Τσιάρας εκτίμησε ότι είναι εντελώς διαφορετικό κάποιος να είναι αρνητής του εμβολιασμού με το να προσπαθεί να κοροϊδέψει την ελληνική πολιτεία λαμβάνοντας ένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Είναι κρίμα που υγειονομικοί ενδεχομένως, με βάση αυτά που ακούμε από τα ΜΜΕ και από την έρευνα που έχει γίνει, να έχουν προβεί σε τέτοιου είδους επιλογές προκειμένου ουσιαστικά να μην τύχουν της υποχρεωτικής αργίας από την εργασία χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί και με αυτό τον τρόπο να είναι ένας πραγματικός κίνδυνος. Προσωπικά, πρόσθεσε, το θεωρώ αδιανόητο από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, δεν θα υπάρξει περίπτωση να αντιμετωπίσει κανείς με επιείκεια τέτοιου είδους φαινόμενα ή να κάνει τα στραβά μάτια. Αντίθετα σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπονται και πειθαρχικές και ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Με άλλα λόγια όσοι έχουν βρεθεί σε αυτό το γαϊτανάκι αυτής της απαράδεκτης προσέγγισης να προσπαθούν να κοροϊδέψουν και την ελληνική κοινωνία και την πολιτεία αλλά κυρίως τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφονται στο χώρο της εργασίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις που αφορούν στην υπηρεσία, με ποινικές κυρώσεις που αφορούν στη Δικαιοσύνη και βεβαίως και με διοικητικά πρόστιμα.
Νομίζω ότι αυτές είναι συμπεριφορές που ούτως ή άλλως όπου και αν παρατηρηθούν στο δημόσιο φορέα οδηγούν στην έξοδο από το δημόσιο τομέα όταν επιβεβαιωθούν».

Και τόνισε ότι: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εδώ που βρισκόμαστε δεν υπάρχει χώρος για τέτοιου είδους συμπεριφορές και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ανθρώπινες ζωές».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3nb0KEP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη