Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ, επτά κρούσματα σε εμβολιασμένο προσωπικό

eurokinissi

Συναγερμός στο ΑΧΕΠΑ, τουλάχιστον 7 κρούσματα σε (εμβολιασμένο) ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους, εκ των οποίων το ένα αφορά σε γιατρό του νοσοκομείου και τα υπόλοιπα έξι σε νοσηλεύτριες.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, οι επτά εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων, όπου και προχώρησαν σε PCR test, το οποίο σε όλες τις περιπτώσεις, βγήκε θετικό. Οι επτά εργαζόμενοι απομακρύνθηκαν άμεσα από την υπηρεσία τους.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, ο οποίος αποκάλυψε ότι τα κρούσματα ίσως είναι και περισσότερα από επτά. «Είναι αλήθεια. Βρέθηκαν επτά θετικά κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες και ίσως να είναι και περισσότερα», τόνισε ο κ. Κοροξενός.

Η διαδικασία που ακολουθείται

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων εξήγησε ότι όταν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι εμφανίσουν συμπτώματα κορωνοϊού, ή έρθουν σε επαφή με θετικό κρούσμα, τότε οδηγούνται στο Τμήμα Λοιμώξεων και υποβάλλονται σε PCR test. Αν διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί, απομακρύνονται από το χώρο της εργασίας τους και ενημερώνεται άμεσα το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Αναφορικά με τη λειτουργία των νοσοκομείων μόνο με εμβολιασμένο προσωπικό, ο κ. Κοροξενός σημείωσε ότι «δεν γίνεται πλέον καμία απολύμανση. Αυτό ίσχυε όταν υπήρχαν και ανεμβολίαστοι. Απλά, τα άτομα που έχουν έρθει σε στενή επαφή, υποβάλλονται σε τεστ και γενικώς τους ενημερώνουν να βρίσκονται σε εγρήγορση».

Την ίδια ώρα, ασφυκτική είναι η κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΑΧΕΠΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα (Τρίτη 31 Αυγούστου), ένας άνδρας που διεκομίσθη στο νοσοκομείο με κορονοϊό, έχρηζε νοσηλείας σε ΜΕΘ και παρέμεινε εκτός Εντατικής μέχρι το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του για να του βρει κρεβάτι.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BPLt07
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη