Κλειστά σχολεία: «Λουκέτο» και σε άλλα τμήματα λόγω αύξησης κρουσμάτων στους μαθητές

Κλειστά σχολεία: «Λουκέτο» και σε άλλα τμήματα λόγω αύξησης κρουσμάτων στους μαθητές

Αυξάνονται τα τμήματα που κλείνουν λόγω πολλαπλώς κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ των μαθητών στα σχολεία. Δύο τα τμήματα σε δημοτικό της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα φαίνεται πως θα ξαναμπεί στη συζήτηση ο κανόνας 50+1 για το κλείσιμο τμήματος όπως ανέφερε ο καθηγητής Λαζανάς το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Γεγονός λοιπόν είναι τα πρώτα λουκέτα σε τμήματα σε δημοτικά σχολεία.

Σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού μπήκαν δύο τμήματα του 10ου δημοτικού Σχολείου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, από χθες ανεστάλη η λειτουργία τμήματος της Δευτέρας Τάξης (Β2) του σχολείου καθώς εντοπίστηκαν θετικά 11 από τα 20 παιδιά που έχει το τμήμα ενώ σήμερα τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ2) του ίδιου σχολείου προχώρησε και αυτό σε αναστολή της λειτουργίας του καθώς εντοπίστηκαν 12 κρούσματα από τα 23 άτομα του τμήματος.

Όπως αναφέρει o διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης στο voria.gr, τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης. «Δεν περιμένουμε τους απόλυτους αριθμούς για να προσωρήσουμε σε αναστολή. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του Γ2, προσπαθούμε να το προλάβουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται», σημειώνει ο κ. Μπαχαράκης. 

Σημειώνεται πως στη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας έχει ήδη αναρτηθεί πως το τμήμα Β2 του σχολείου είναι σε αναστολή από εχθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου, Μιχάλη Βουλγαρίδη, βρίσκονται, ήδη, σε επικοινωνία με το σχολείο και προχωρούν σε απολυμάνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των πρωτοκόλλων που είναι φέτος σε ισχύ, ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Σημειώνεται ότι με βάση τα πρωτόκολλα που ισχύουν, τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου. Συγκεκριμένα, η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας για τα κρούσματα στα σχολεία προβλέπει ότι μία τάξη κλείνει μόνο εάν έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα οι (50%+1) μαθητές του τμήματος. Σε περίπτωση που ένα τμήμα παρόλαυτα κλείσει το υπουργείο έχει ήδη προβλέψει και δημοσιεύσει απόφαση με την οποία προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2XIxIlm
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη