-->

Δικαιοσύνη, Αστυνομία υψώνουν «ομπρέλα» προστασίας των εκπαιδευτικών από τους αρνητές - Τέλος το αυτόφωρο και οι προσαγωγές

Δικαιοσύνη, Αστυνομία υψώνουν «ομπρέλα» προστασίας των εκπαιδευτικών από τους αρνητές - Τέλος το αυτόφωρο και οι προσαγωγές

Αμεση ήταν η αντίδραση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη στο ζήτημα που προέκυψε με τις προσαγωγές εκπαιδευτικών στα αστυνομικά τμήματα έπειται από μηνύσεις που υπέβαλαν διάφοροι αρνητές του εμβολιασμού.

Ειδικότερα, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή να μην προσάγονται οι εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό. Παράλληλα ετοιμάζονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα που θα εξαιρούν από τη διαδικασία του αυτοφώρου όσους -εκπαιδευτικούς, γιατρούς και άλλους- μηνύονται για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Η τροπολογία είναι έτοιμη και αναμένεται να κατατεθεί με τις συνολικές αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, μεθαύριο Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η βιομηχανία μηνύσεων και αγωγών από τους αρνητές των εμβολίων. Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ώσπου να ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται σχετική εγκύκλιος από τον Άρειο Πάγο, που θα μπλοκάρει τις μηνύσεις.

Μηνύσεις και προπηλακισμοί σε σχολεία

Αρκετοί είναι οι εκπαιδευτικοί που έχουν βρει τον μπελά τους στην προσπάθειά τους να εφαρμόσουν τον νόμο και να προστατεύσουν τους μαθητές από μια πιθανή νόσηση από κορονοϊό, καθώς οι γονείς αρνητές απτόητοι συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον τους.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στη Θέρμη, με έναν πατέρα ο οποίος χθες εισέβαλε στο σχολείο, απείλησε εκπαιδευτικούς και έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου. Το αποτέλεσμα ήταν να πάνε όλοι στο αστυνομικό τμήμα. Ωστόσο ο ίδιος, παρότι σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του για διατάραξη οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας και θα δικαστεί, σήμερα ξαναπήγε στο σχολείο για να κάνει μήνυση στη διευθύντρια, με την οποία της ζητάει το απίστευτο ποσό των 2,7 εκατομμύρια ευρώ!

{https://youtu.be/jK_TdK4ZOFQ?t=1}

Κεραμέως: «Θα στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς»

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως πήρε θέση για το ζήτημα και εξήγησε σήμερα ότι ήδη από την περασμένη χρονιά «περάσαμε μια διάταξη με την οποία καλύπτουμε πλήρως νομικά τους εκπαιδευτικούς μας. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τα ζητήματα αυτά».

Παρέμβαση και από Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Την Τρίτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής έδωσε παραγγελία προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν εάν τελούνται ποινικώς διωκόμενα αδικήματα από αντιεμβολιαστές-αρνητές εμβολίων που μηνύουν εκπαιδευτικούς.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τους συναδέλφους του, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να επιλαμβάνονται τάχιστα και να ερευνούν εάν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις, και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει. Τους καλεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η παρέμβασή τους να είναι συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

 from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3AydARm
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->