Ράλι Ακρόπολης: «Άδεια η πόλη, που πήγαν όλοι»

Ράλι Ακρόπολης: «Άδεια η πόλη, που πήγαν όλοι»

Έρημη πόλη όμοια με την περίοδο του πρώτου lockdown, είναι σήμερα η  Αθήνα, ιδίως το κέντρο της το οποίο έχει πλήρως αποκλειστεί ενόψει της απογευματινής εναρκτήριας τελετής του Ράλι Ακρόπολης.

Τουλάχιστον έως  τις  9 το βράδυ οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, όπως και το  Μετρό, θα παραμείνουν κλειστοί, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά «ειδική διαδρομή».

Αυτήν την ώρα, είναι κλειστές  η  Πανεπιστημίου και η Σταδίου από την Αμερικής έως την πλατεία Συντάγματος, η Β. Σοφίας και στα δύο ρεύματα από την Ακαδημίας έως τη Λ. Αμαλίας, η Φιλελλήνων καθ΄ όλο το μήκος της, η κάθοδος της Λ. Συγγρού από την  Αθ. Διάκου  έως την Φραντζή, στο Μετρό «Φιξ», καθώς και οι δρόμοι γύρω από την  Ακρόπολη.

Ο αγώνας ξεκινά στις  5.30 κάτω από τον Ιερό Βράχο και ολοκληρώνεται την Κυριακή μετά από  15 διαδρομές συνολικού μήκους 292,19 χιλιομέτρων. 

rali2

Η πρώτη πλήρης αγωνιστική μέρα ξεκινά αύριο Παρασκευή με τρεις διαδρομές από την Αθήνα στους  Αγ. Θεοδώρους  και στο  Λουτράκι.  Ακολούθως, τα πληρώματα θα κινηθούν βόρεια, για δύο  ακόμη δοκιμασίες στη Θήβα και στην Ελάτεια - πριν εισέλθουν για τη διανυκτέρευση στο Σέρβις Παρκ, στην Πανελλήνια Έκθεση της Λαμίας.

Το Σάββατο  θα επικεντρωθούν γύρω από την πρωτεύουσα  της Φθιώτιδας, σε περισσότερες κλασσικές και θρυλικές ειδικές  όπως  στη Γραβιά, στους Βωξίτες, στο Ελευθεροχώρι και στην Παυλιανή.

Την τρίτη μέρα, Κυριακή 12/9,  θα γίνεια η Ειδική "Ταρζάν", βορειοδυτικά της Λαμίας και της Μακρακώμης, η οποία εντάσσεται στον αγώνα μετά από 19 χρόνια.

rali3

Κατοπίν, θα γίνει   ένα πέρασμα   νοτιότερα, και τα πληρώματα θα γυρίσουν στην πρώτη για τη διεξαγωγή της Power Stage - που βραβεύει τους πέντε πρώτους οδηγούς  αντίστοιχα.

Για την τελευταία Power Stage οι αγωνιζόμενοι θα εκκινήσουν από διαφορετικό σημείο, καθώς στην επανάληψή της η διαδρομή  Ταρζάν θα περιοριστεί στα 12,68 χιλιόμετρα.

Στο τέλος της, στο γήπεδο της Παλαιάς Γαννιτσούς θα γίνει η απονομή, πριν τα αυτοκίνητα επιστρέψουν στη Λαμία για τον τερματισμό.

rali1



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3A9PBHK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη