ΑΔΕΔΥ: Άνθρακες ο θησαυρός των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για τους εργαζόμενους

ΑΔΕΔΥ: Άνθρακες ο θησαυρός των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού για τους εργαζόμενους

«Κανένα μέτρο στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων» δεν περιλάμβαναν οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η οποία χαρακτηρίζει «άνθρακες» τον «θησαυρό των εξαγγελιών» του Πρωθυπουργού.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι, «με τη μαζική τους συμμετοχή» στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, απάντησαν στις «αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της ΝΔ».  Στην ανακοίνωση της, η ΑΔΕΔΥ βάζει στο στόχαστρο τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και υπογραμμίζει ότι δεν έγινε καμία αναφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «για αυξήσεις στους μισθούς, για επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, για ξεπάγωμα της διετίας 16-18 για τη μισθολογική εξέλιξη, για προσλήψεις στην Υγεία και στην Παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα».

Ακόμη, τονίζεται ότι από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, «οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι εργοδότες και οι επιχειρηματίες» καθώς «αυτοί θα κερδίσουν από τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών», ενώ  οι εργαζόμενοι «που είχαν τεράστιες απώλειες από τη μείωση του εισοδήματός τους λόγω των μνημονίων της σκληρής λιτότητας όλα αυτά τα χρόνια, δεν ήταν στο πλάνο των εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη».

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι το συλλαλητήριο της ΔΕΘ είναι «η απαρχή των αγώνων που έρχονται τη φετινή χρονιά για να αποκρούσουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της Κυβέρνησης, να καταργήσουμε τα αντεργατικά νομοθετήματα και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα μας». Προοσθέτει ότι με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν λύσεις στα αιτήματά τους για:

- Στήριξη του ΕΣΥ και των υγειονομικών, με την άμεση ένταξή τους στα ΒΑΕ
- Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. 
-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο με προτεραιότητα στην Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, τους Δήμους.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Τέλος, κάνει γνωστό ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της Συνομποσπονδίας για να καθορίσει το πρόγραμμα δράσης της για το επόμενο χρονικό διάστημα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3nsHqTB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη