Εστίαση: Έκπληκτοι οι καταστηματάρχες μετά το μπλόκο στους ανεμβολίαστους εφήβους

Εστίαση: Έκπληκτοι οι καταστηματάρχες μετά το μπλόκο στους ανεμβολίαστους εφήβους

Έκπληκτοι στην απαγόρευση εισόδου σε ανήλικους 12 έως 17 ετών και ταυτόχρονα ανήσυχοι για την εφαρμογή των νέων μέτρων από σήμερα έως μέχρι τις 22 Μαρτίου δηλώνουν οι καταστηματάρχες της εστίασης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι εάν ισχύσουν θα οδηγήσουν τον κλάδο σε κατάρρευση.

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ «οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών δύνανται να προσκομίσουν self test τελευταίου 24ωρου, αλλά οι άνω των 12 ετών σε εστιατόρια, καφέ, Ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων, θα μπορούν να εισέρχονται μόνον εφόσον επιδεικνύουν μόνο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νοσησης».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ούτε μια οικογένεια με εμβολιασμένους γονείς δεν θα μπορεί να πάει σε ένα εστιατόριο αλλά και σε μία εκδήλωση με τα παιδιά τους, εάν είναι έφηβοι και δεν έχουν εμβολιαστεί.

estiasi354

«Οποιος μας δείχνει πιστοποιητικό θα μπαίνει στο κατάστημα, όμως εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά του κράτους και διασταυρώσουμε τα στοιχεία του κάθε πολίτη. Το κατανοώ ότι υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο και εμείς έχουμε μαγαζί και πρέπει να κοιτάξουμε τους πελάτες μας και το πως θα συντηρηθούμε», αναφέρει ο Μοχαμεντ, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην οδό Αναργυρων στου Ψυρρη. Οι οκτώ εργαζόμενοι του καταστήματος όπως και ο ίδιος είναι εμβολιασμένοι και θα μπορούν να λειτουργούν με την ανώτατη προβλεπόμενη πληρότητα.

«Εμείς κάναμε αυτό που μας είπαν, ας κάνει και το κράτος εκείνο που οφείλει γιατί δεν μπορούμε να πληρώνουμε ενοίκια για τα καταστήματα χωρίς να μας επιτρέπεται να βάλουμε κόσμο», καταλήγει.

Από την πλευρά του ο κ. Μουρκοβίτης, εκτιμά ότι θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λέγοντας πως «από την στιγμή που οι μισοί είναι ανεμβολιαστοι θα μπαίνουν στα μαγαζιά μας οι άλλοι μισοί δηλαδή θα μειωθεί κατά πολύ η πελατεία μας». Ο ίδιος καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν προβλέποντας ότι θα γίνουν πολλές παρεξηγήσεις στις εισόδους των εστιατορίων όταν κάποιοι από την παρέα δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ αναφέρει ακόμη ότι θα δουλέψει μόνο με εργαζόμενους που έχουν κάνει το εμβόλιο.

estiasi58

Τέλος, αρκετά είναι τα μαγαζιά που θα δουλέψουν μόνο τους εξωτερικούς χώρους, καθώς θεωρούν ότι τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3huJMxp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη