Ξεμπλοκάρονται σημαντικά έργα, μεταξύ τους ο ΒΟΑΚ και η Πατρών - Πύργου

Ξεμπλοκάρονται σημαντικά έργα, μεταξύ τους ο ΒΟΑΚ και η Πατρών - Πύργου

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, είχε εισηγηθεί την υπαγωγή στη διαδικασία του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας. Με την  συγκεκριμένη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεμπλοκάρονται οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση υπάγονται στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις ακινήτων που έχουν κηρυχθεί κατά τις πάγιες διατάξεις για τα κάτωθι έργα:

Οδικά - Συγκοινωνιακά Έργα:
- Οδικός άξονας Ρέθυμνο-Απόστολοι-Μάνδρες-Τμήμα Ρέθυμνο-Φράγμα ποταμών. Αρ. απόφασης: 31/27.3.2013 (ΑΑΠ 133).
- Κατασκευή του Βόρειου Αναβαλλόμενου Τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από Α/Κ Τρικάλων έως Α/Κ Εγνατίας. 

Επίσης με την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ή το αρμόδιο για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων όργανο να προβεί στην κήρυξη των συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που αφορούν στην εκτέλεση των
έργων  αυτές στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων.

Εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ή το αρμόδιο για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων όργανο να προβεί στην κήρυξη των απαλλοτριώσεων που αφορούν στην εκτέλεση των κατωτέρω περιγραφόμενων έργων, καθώς επίσης και στην κήρυξη των τυχόν συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων που θα απαιτηθούν για αυτά, υπάγοντας αυτές στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων:
- Οδικά - Συγκοινωνιακά Έργα:
- Οδικός Άξονας Πλάτανος-Σφηνάρι
Κατασκευή συνοδών έργων των παρακάτω Έργων Παραχώρησης:

α) Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Ε65,

β) Αυτοκινητόδρομος Ιόνιας Οδού,

γ) Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα- Πύργος - Τσακώνα,

δ) Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ - Τμήμα Μαλιακός - Κλειδί,

ε) Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη,

στ) Νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης και οδικές του συνδέσεις.

Συνοδά υποστηρικτικά έργα του Σταθμού ''Νέα Ελβετία'' του Μετρό Θεσσαλονίκης, για την εξυπηρέτηση και μετεπιβίβαση των μετακινούμενων επιβατών.

Κατασκευή Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Καρβάλης της Εγνατίας Οδού (αριστερός κλάδος), περί της χ.θ. 3+000 του τμήματος 14.1.1 Νέα Καρβάλη - Α/Κ Χρυσούπολης Π.Ε. Καβάλας.

Κατασκευή Αμφίπλευρου Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Κοκκινοχωρίου της Εγνατίας Οδού, περί της χ.θ. 13+000 (δεξιός κλάδος) και 13+450 (αριστερός κλάδος) του τμήματος 12.1.1 ποταμός Στρυμόνας - Ν. Πέραμος Π.Ε. Καβάλας.

Διαμόρφωση Χώρου Στάθμευσης και Αναψυχής (ΧΣΑ) Περιστερίου (3.1) της Εγνατίας Οδού στον δήμο Μετσόβου της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Βελτίωση της ΕΟ 77 Χαλκίδα-Ψαχνά-Ιστιαία-Αιδηψός στο τμήμα από Πευκί μέχρι την παράκαμψη Αγίας Άννας.

Ενεργειακά έργα:
Διασυνδετικές γραμμές μεταφοράς (Γ.Μ.) 400kV του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ-GIS) Κομοτηνής με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Υδραυλικά έργα:
Έργα ύδρευσης Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά (Β' Φάση) - Κατασκευή νότιου υδραγωγείου, υδραγωγείου Αφάντου και Αρχάγγελου.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BRn0HV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη