Μίκης Θεοδωράκης: Τέλος στην αντιπαράθεση για την ταφή, οριστικά στον Γαλατά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ

INTIME

Με ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας φαίνεται πως βάζει τέλος στην αντιπαράθεση που είχε προκύψει για τον τόπο της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη.

Με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει συγκεκριμένα τους χρόνους, τόσο του λαϊκού προσκυνήματος, που ξεκινά από τη Δευτέρα στη Μητρόπολη, όσο και εκείνων της ταφής, το ΚΚΕ, φαίνεται πως βάζει τέλος στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε εντός και πέριξ της οικογένειας του Μίκη Θεοδωράκη για τον τόπο της ταφής του.

ΚΚΕ: «Στο Γαλατά Χανίων η κηδεία»

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, αναφέρει: «Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι.

Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία».

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου και ώρα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, θα γίνει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στο κοιμητήριο του Γαλατά Χανίων, εκεί που βρίσκονται ενταφιασμένοι τόσο οι γονείς του, όσο και ο αδερφός του.

Προτομή του σε κεντρικό σημείο της Αθήνας

Προτομή σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας και μετονομασία δρόμου σε οδό «Μίκη Θεοδωράκη» θα προτείνει η Δημοτική Αρχή της Αθήνας, σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την Κυριακή

Η εισήγηση του Δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη θα προτείνει ακόμα την παρουσία του ίδιου και αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου στην κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3A0IUYR
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.