Οικονόμου: Λάθη όπως αυτό του κ. Μπογδάνου δεν θα γίνονται ανεκτά στο μέλλον

Intime

Για την πορεία της πανδημίας, την οικονομία αλλά και το κυβερνητικό έργο ενημερώνει αυτήν την ώρα τους πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Παρακολουθούμε με ικανοποίηση το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού φοιτητών, διοικητικών και καθηγητών στα Πανεπιστήμια», είπε ξεκινώντας την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από την στιγμή που οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας στέλνουν το μήνυμα είμαστε υποχρεωμένοι να το σεβαστούμε και να λύσουμε όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί, τόνισε ακόμα.

  • Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν μπορεί να υπερβεί τον πήχυ και κάνει κριτική στο μέτρο για τις γονικές παροχές.
  • Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, της MED9. Θα είναι στην Αθήνα και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.
  • Η κατάργηση των φορολογικών επιβαρύνσεων της γονικής παροχής στοχεύει στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεζούμισε
  • Έρχεται στην Αθήνα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Η συνδιάσκεψη Med9 που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Ελλάδα θα έχει ως κύριο άξονα συζήτησης στην κλιματική αλλαγή
  • Από το Ράλι Ακρόπολις η Ελλάδα έγινε μέσο διεθνής προβολής. 180 διεθνή μέσα μετέφεραν εικόνες σε όλον τον κόσμο. Η διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις
  • Χθες έγινε νόμος του κράτους μια ακόμη δέσμευση προκειμένου να μην έχουν κανένα ζώο αδέσποτο και κακοποιημένο

Τι είπε για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Αναφορικά με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο: «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι τα ανθρωπινά δικαίωμα όσων βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Αυτή η αρχή είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλα τα στελέχη πρέπει να ακολουθούν αυτήν την αρχή. Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν λάθος και δεν συνάδει με τις αρχές μας και την ιστορία μας. Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά».

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς:

Η υποχρεωτικότητα είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ. Αξιολογούμε τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται και ανάλογα δρούμε με τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας

Για την θέση του πρώην Ζακύνθου να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των κληρικών απάντησε:

«Είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει. Το επόμενο διάστημα προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή των μέτρων και η επιτάχυνση των εμβολιασμών σε όσους είναι ανεμβολίαστοι. Εκεί δίνουμε έμφαση στην προσοχή μας. Αξιολογούμε τα μεγέθη».

Θα κλείσουν εμβολιαστικά κέντρα και πότε;

Αυτό το οποίο θα γίνει είναι η απαραίτητη αναδιάταξη των ανθρώπων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ελευθερία για να είμαστε αποτελεσματικοί ανάλογα με την κατεύθυνση που έχει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Τα κέντρα και οι υποδομές θα παραμείνουν. Μικροαλλαγές και οποιεσδήποτε κινήσεις θα γίνουν αλλά η συνολική εικόνα δεν θα αλλάξει.

Για την δήλωση του Θανάση Πλεύρη ότι σαν πατέρας έχει δεύτερη σκέψη καθώς η κόρη του γίνεται 12 ετών σε λίγες ημέρες είπε ότι δεν έχει υπόψιν του τέτοια δήλωση. Είναι σαφές οι γονείς να έχουν ανησυχία, είπε αλλά από την στιγμή που η επιστημονική κοινότητα διαβεβαιώνει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές.

Για το θέμα των εμβολιασμών στα ιδιωτικά ιατρεία και τις ενστάσεις εκ μέρους των γιατρών αλλά και τα πλαστά πιστοποιητικά είπε ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη αλλά και το θέμα συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι επίσης σε πλήρη εξέλιξη.

{https://youtu.be/uA6HoGyyHPE}



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3zacxpe
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη