Εστίαση με 100% πληρότητα, αλλά... μίνι lockdown στα γήπεδα

eurokinissi

Η κυβέρνηση, δια στόματος υπουργού Υγείας, ανακοίνωσε το «τέλος» των μέτρων για τους εμβολιασμένους, από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και μετά.

Συγκεκριμένα, ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές, η απαγόρευση της κυκλοφορίας και της μουσικής δεν υφίσταται πλέον ως μέτρο, ενώ τα μαγαζιά για εμβολιασμένους μπορούν να έχουν πληρότητα 100%.

Αυτό που δεν ανακοινώθηκε ακόμα είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τα γήπεδα, τα οποία έχουν πληρότητα 80%, ενώ τα κλειστά γήπεδα έχουν πλαφόν 8.000 θεατών.

Για παράδειγμα, το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός διεξήχθη παρουσία 25.000 θεατών σε ανοιχτό γήπεδο χωρητικότητας 33.000 θέσεων, την ίδια ώρα που όσοι βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο (εμβολιασμένοι γιατί αλλιώς δεν μπαίνεις στα γήπεδα), θα μπορούσαν να διασκεδάζουν σε κλειστό μαγαζί... ο ένας πάνω στον άλλον, όπως και πριν τον κορονοϊό.

Στο ίδιο... καζάνι «βράζει» και η ΑΕΚ, η οποία παίζει στο ΟΑΚΑ των 65.000 θεατών και έχει «όριο» στα εισιτήρια τις 25.000 θέσεις. Κι αν μέχρι τώρα δεν υπήρξε «ανάγκη» για περισσότερους οπαδούς, τα ντέρμπι είναι προ των πυλών.

Από την άλλη, το πλαφόν των 8.000 θέσεων στα κλειστά γήπεδα (αφορά κατά κύριο λόγο Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και ιδιαίτερα τους αγώνες της Euroleague), είναι λίγο «άδικο» για τις ομάδες, οι οποίες βλέπουν όλα τα μέτρα για τους εμβολιασμένους να έχουν πάει... περίπατο και τις ίδιες να υποχρεώνονται σε απώλεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα εισιτήρια.

Μεταξύ άλλων, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα την Φενερμπαχτσέ για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης, ενώ αύριο ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα παιχνίδι που ήδη έχουν «φύγει» πάνω από 3.000 εισιτήρια. Κι αν το φαληρικό κλειστό θα έχει αρκετό κόσμο, το ΟΑΚΑ των 20.000 και πλέον θέσεων, θα έχει πληρότητα... περίπου 35%.

Τα μέτρα για τους εμβολιασμένους, τουλάχιστον για τις επόμενες 15 ημέρες, θα αποτελούν... ανάμνηση, ώρα είναι να συμβεί κάτι αντίθετο και στον αθλητισμό.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3uN2h5A
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη