Παναθηναϊκός: Απολογήθηκε για τα... επεισόδια με τον Ιωνικό - Κινδυνεύει με καμπάνα 2-4 αγωνιστικών

Παναθηναϊκός: Απολογήθηκε για τα... επεισόδια με τον Ιωνικό - Κινδυνεύει με καμπάνα 2-4 αγωνιστικών

Στον αθλητικό δικαστή της Super League απολογήθηκε ο Παναθηναϊκός για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα με τον Ιωνικό, εκτός του αγωνιστικού χώρου και των εγκαταστάσεων του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης».

Στους «πράσινους» ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για επεισόδια που έγιναν έξω από τη Θύρα 14 μετά από προσπάθεια οπαδών να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και ένας σεκιούριτι και για ένταση που σημειώθηκε στο σημείο εκείνο όταν από τη Θύρα 14, βγήκε ομάδα 20-30 οπαδών.

Ο Παναθηναϊκός εφόσον τιμωρηθεί με βάση το άρθρο 15, 4β. επί του οποίου κλήθηκε σε απολογία, κινδυνεύει με καμπάνα 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ πρόστιμο. Ωστόσο στο συγκεκριμένο άρθρο υπάρχει διάταξη που αναφέρει ότι εφόσον τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, δεν θα επιβάλλεται ποινή έδρας.

Το προεδρείο του πειθαρχικού οργάνου, όπως έκανε γνωστό, ζήτησε και πήρε από την αστυνομία βίντεο με τα επεισόδια όπου προκύπτει, όπως ειπώθηκε, «το σημείο που έγιναν τα επεισόδια».

Οι «πράσινοι» δεν αρνήθηκαν τα περιστατικά, αυτό που ισχυρίστηκαν όμως, ήταν ότι δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου και συνεπώς δεν έχουν αντικειμενική ευθύνη και δεν πρέπει να τιμωρηθούν. Η αναγνώριση του σημείου όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια θα κρίνει και την ποινή του Παναθηναϊκού.

Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βαγιάκος, έκανε ένσταση απαράδεκτης δίωξης καθώς όπως ισχυρίστηκε το πρώτο περιστατικό (σ.σ.:τα επεισόδια στην προσπάθεια των οπαδών να μπουν στο γήπεδο) «αναφέρεται από τον παρατηρητή του αγώνα άρα υπεύθυνο για τη δίωξη είναι το πειθαρχικό σας όργανο και όχι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Δεν κάνατε καμία δίωξη και δεν κληθήκαμε σε απολογία για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η έκθεση της Αστυνομίας λέει ότι οι φίλαθλοι βρίσκονταν επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας».

Στη συνέχεια ο κ. Βαγιάκος πρόσθεσε: «Για τη δεύτερη πράξη υπήρξαν άτομα που βγήκαν από τη Θύρα 14. Το οδόστρωμα της οδού Παναθηναϊκού όμως, δεν είναι εν γένει χώρος του γηπέδου, ούτε το πεζοδρόμιο απέναντι είναι και άρα δεν έχουμε ευθύνη. Ο τραυματισμός του σεκιούριτι υπάρχει κατάθεση του ότι έγινε στον φραγμό 6, στην γωνία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με την οδό Παναθηναϊκού. Η αστυνομία μάλιστα δεν τον αντιλήφθηκε».

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο επιχειρησιακός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Σπύρος Βλάχος ο οποίος είπε ότι «μέσα στις κερκίδες δεν έγινε τίποτα. Κανείς στο γήπεδο δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Όπως με ενημέρωσαν, 20-30 άτομα από τη Θύρα 14 βγήκαν έξω για να βάλουν κάποιους άλλους οπαδούς μέσα, κι εκεί υπήρχε μια μικρή ένταση».

Επίσης, στο κατηγορητήριο υπάρχει και ρίψη αντικειμένων σε σημείο εκτός γηπέδου, από οπαδούς που βρίσκονταν μέσα στη Θύρα 14.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3m2TgT7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη