Καπραβέλος για θάνατο 20χρονου ανεμβολίαστου από κορονοϊό: «Παρουσίασε επιπλοκές που δεν έχουμε ξαναδεί όλες μαζί»

Καπραβέλος για θάνατο 20χρονου ανεμβολίαστου από κορονοϊό: «Παρουσίασε επιπλοκές που δεν έχουμε ξαναδεί όλες μαζί»

Δεν πίστευαν στο εμβόλιο ούτε οι γονείς του παιδιού και προφανώς επηρεάστηκε και το παιδί ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σχετικά με τον 20χρονο που έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από κορονοϊό.

Για τα όσα αντιμετώπισαν οι γιατροί με την περίπτωση του 20χρονου που κατέληξε από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σχετικά με τις περισσότερες ελευθερίες που ανακοινώθηκαν για εστίαση και ψυχαγωγία μίλησε ο διευθυντής στη Β' ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Εχτές, Τετάρτη, έχασε τη ζωή του ένα 20χρονο παιδί που δεν είχε εμβολιαστεί. Προφανώς ο κορονοϊός το βρήκε χωρίς τείχος προστασίας, αλλά παρουσίασε φοβερές επιπλοκές, δεν τις έχουμε δει άλλη φορά όλες μαζί σε έναν ενήλικα» είπε ο κ. Καπραβέλος και συμπλήρωσε:

«Είναι μια θανατηφόρος νόσος που δεν κάνει διακρίσεις. Δεν πίστευαν στο εμβόλιο ούτε οι γονείς του παιδιού και προφανώς επηρεάστηκε και το παιδί, δεν πίστευαν στη δύναμη αυτού του θείου δώρου».

«Λάθος το μήνυμα ότι τελείωσε η πανδημία»

Ο κ. Καπραβέλος ρωτήθηκε και για τις ελευθερίες που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από το Σάββατο για τους εμβολιασμένους και σχολίασε ότι «δεν είναι ώρα για τέτοια ελευθερία, δεν είναι η στιγμή να περάσουμε ένα μήνυμα ότι ήρθαμε στην κανονικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Η συμμόρφωση δεν είναι ικανοποιητική. Σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας το ποσοστό εμβολιασμού είναι μικρό. Η διαφοροποίηση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη πρέπει να υπάρξει, αλλά δε θέλουμε να δοθεί το λάθος μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε».

«Είναι υπερβολικά τα μέτρα ελευθερίας στους εμβολιασμένους. Δίνουν την εντύπωση ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε σε αυτό το σημείο. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι πολύ μεγάλη από μη εμβολιασμένους. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά στη Βόρεια Ελλάδα. Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 15.000», είπε ο κ. Καπραβέλος στο MEGA.

Ζήτησε, μάλιστα να υπάρξει επανεκτίμηση αν τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάσουν επιδείνωση «ώστε να δούμε αν πρέπει να γίνει η παρέλαση παρουσία κόσμου, ή η δοξολογία του Αγίου Δημητρίου. Στη Θεσσαλονίκη γιορτάζει όλη η πόλη. Ο συνωστισμός μας ανησυχεί».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ριψοκίνδυνη κίνηση» τα μέτρα προς την ελευθερία καθώς, όπως είπε, «και οι εμβολιασμένοι μολύνονται, και αυτοί μεταδίδουν, έστω σε μικρότερο ποσοστό. Αλλά είναι σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία. Είναι μια ριψοκίνδυνη κίνηση αυτό που γίνεται.

Ελπίζω η κυβέρνηση να δει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πίεση στο σύστημα υγείας. Να μη δοθεί λάθος μήνυμα ότι όλα έχουν τελειώσει και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ας κάνουμε υπομονή».

«Να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας στις συγκοινωνίες»

«Η επέκταση της υποχρεωτικότητας στην ψυχαγωγία είναι σωστή. Καλό θα ήταν να επεκταθεί και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Έχουμε παρελάσεις μπροστά μας. Α

ν τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάσουν επιδείνωση πρέπει να γίνει επανεκτίμηση ώστε να δούμε αν πρέπει να γίνει η παρέλαση παρουσία κόσμου, ή η δοξολογία του Αγίου Δημητρίου. Στη Θεσσαλονίκη γιορτάζει όλη η πόλη. Ο συνωστισμός μας ανησυχεί», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος σχετικά με τις παρελάσεις.

Αναφερόμενος, τέλος, στη 14χρονη από τη Δράμα που νοσηλεύεται με κορονοϊο, ο κ. Καπραβέλος εξήγησε ότι «παρόλο που πήγε καθυστερημένα στο νοσοκομείο, είναι στο Ιπποκράτειο, ανταποκρίνεται και πάει καλά. Όταν κινδυνεύει ένα 14χρονο παιδί μάς συγκλονίζει όλους».

«Ριψοκίνδυνη κίνηση» τα μέτρα προς την ελευθερία

«Και οι εμβολιασμένοι μολύνονται, και αυτοί μεταδίδουν, έστω σε μικρότερο ποσοστό. Αλλά είναι σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία. Είναι μια ριψοκίνδυνη κίνηση αυτό που γίνεται.

Ελπίζω η κυβέρνηση να δει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πίεση στο σύστημα υγείας. Να μη δοθεί λάθος μήνυμα ότι όλα έχουν τελειώσει και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ας κάνουμε υπομονή», είπε ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος κατέληξε από κορονοϊό στην εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης 20χρονος που δεν είχε εμβολιασθεί.

Ο 20χρονος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι έπασχε από υποκείμενο νόσημα, πήγε στο νοσοκομείο όταν είχε επιβαρυνθεί αρκετά η υγεία του.

Συγκεκριμένα διαγνώστηκε θετικός στις αρχές του προηγούμενου μήνα, εισήχθη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στις 16/9, διασωληνώθηκε και μετά από επιπλοκές δυστυχώς κατέληξε.

Στο τραγικό αυτό περιστατικό αναφέρθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ανακοίνωση ων προνομίων για εμβολιασμένους προκειμένου να τονίσει την ανάγκη να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/2WNLVx1
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη