Ο Μίμης Πλέσσας μωρό, πριν από 97 χρόνια - Συγκινητική φωτογραφία της Finos Film για τα γενέθλιά του

(Φωτ.: Intime)

Ο Μίμης Πλέσσας έκλεισε τα 97 και η Finos Film «τίμησε» τα γενέθλιά του με ευχές αλλά και με μια ιδιαίτερη φωτογραφία που δείχνει τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, μωρό στην αγκαλιά της μητέρας του.

Χθες, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ο Μίμης Πλέσσας συμπλήρωσε 97 χρόνια ζωής. Η Finos Film, η εμβληματική κινηματογραφική εταιρεία με την οποία ο μεγάλος συνθέτης και φημισμένος πιανίστας συνεργάστηκε γράφοντας μουσική για δεκάδες ταινίες, «τίμησε» τα γενέθλια του Μίμη Πλέσσα.

Με μια συγκινητική ανάρτηση τού ευχήθηκε «να τα χιλιάσει» και με μια τρυφερή φωτογραφία του θύμισε πώς ήταν μωρό, δίπλα στην αγαπημένη του μητέρα. 

plessas finos

Στην ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για τον συνθέτη αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα στέλνουμε ευχές, γεμάτες φως και αγάπη, στον μεγάλο μας συνθέτη Μίμη Πλέσσα, που κλείνει τα 97 του χρόνια. Η διαδρομή του μεγαλειώδης, όπως ο ίδιος, και συνεχίζει να μας εμπνέει με το πείσμα του να γυρίζει την πλάτη στο χρόνο. Να τα χιλιάσετε, κύριε Πλέσσα!».

Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα και από τα μαθητικά του χρόνια υπήρξε πρώτος σολίστ του πιάνου. Νεαρός πιανίστας ακόμα τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του πανεπιστημίου Minnesota το 1951 και την επόμενη χρονιά ανεδείχθη πέμπτος κατα σειρά πιανίστας στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το plessas.org. Από το 1952 ασχολήθηκε με τη σύνθεση κα διακρίθηκε έξι φορές στη χώρας μας, και επτά φορές διεθνώς ( Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Βέλγιο, Παρίσι, ΗΠΑ, Τόκιο, και Αλτο Μόντε της Ιταλίας). «Ανακάλυψε» ή καθιέρωσε με τα τραγούδια του πολλούς διάσημους τραγουδιστές και ηθοποιούς ενώ δούλεψε για το θέατρο και τον κινηματογράφο και έλαβε ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις.

Έχει γράψει μουσική για πάνω από 100 ταινίες και 70 θεατρικές παραστάσεις. Διεύθυνε με έργα του τις μεγαλύτερες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2001, του απονεμήθηκε ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος του Φοίνικα για την προσφορά του στον πολιτισμό.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3pcODrZ
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη