Στις ΗΠΑ με υποτροφία μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα - Οι αιτήσεις ξεκίνησαν

Στις ΗΠΑ με υποτροφία μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα - Οι αιτήσεις ξεκίνησαν

Υποτροφίες σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα για ένα ακαδημαϊκό έτος στις ΗΠΑ! Αιτήσεις ως 15 Οκτωβρίου

 Το πρόγραμμα Future Leaders Exchange (FLEX) συνεχίζει να προσφέρει σε μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να λάβουν υποτροφία για να περάσουν ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α.,δωρεάν, να πάνε σε Αμερικανικό σχολέιο και να φιλοξενηθούν σε οικογένεια υποδοχής.

Αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α., το FLEX είναι ένα πρόγραμμα πολιτισμικής ανταλλαγής που δημιουργήθηκε το 1992 και από τότε έχει προσφέρει περισσότερες από 29.000 υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες από 21 χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας. Οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση με την υποστήριξη του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η επιλογή γίνεται μέσω ενός αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαδικτυακού διαγωνισμού που είναι ανοιχτός σε όσους/όσες πληρούν τα παρακάτω κριτήρια, καθώς και σε μαθητές/τριες με αναπηρία:

- Φοιτούν στη Γ' Γυμνασίου ή στην Α' Λυκείου KAI έχουν ημερομηνία γέννησης από 15 Ιουλίου 2004 έως 15 Ιουλίου 2007
- Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του "καλώς" (13,1/20)
- Έχουν γνώση της αγγλικής γλώσσας
- Είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο
- Πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί θεώρηση εισόδου (βίζα) για τις Η.Π.Α.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες που πληρούν τα κριτήρια καλούνται να συμπληρώσουν τη διαδικτυακή αίτηση μέχρι 15 Οκτωβρίου 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο flex.gr@americancouncils.org και να επισκεφθείτε τους παρακάτω ιστότοπους: greece.americancouncils.org, www.discoverflex.org
Facebook: @flexingreece και Instagram: @flexgreece



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3a1jBdu
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη