-->

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Οι ακροδεξιές ομάδες που έχει «χαρτογραφήσει» η ΕΛ.ΑΣ – Στο κάδρο και εκπαιδευτικός

EUROKINISSI

Οι ακροδεξιές ομάδες πίσω από τα επεισόδια του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Πληροφορίες της Αστυνομίας και για εκπαιδευτικό που τους διευκολύνει.

Επτά ακροδεξιές ομάδες που δρουν στη Θεσσαλονίκη αλλά και στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου και ήρθαν να καλύψουν το κενό που άφησε η Χρυσή Αυγή φαίνεται πως έχει χαρτογραφήσει η Ελληνική Αστυνομία.

Η χαρτογράφηση αυτή έρχεται στο φως μετά από τα σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν νεαροί που βρήκαν καταφύγιο πρώτα στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης και έπειτα και σε εκείνο του Ευόσμου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» μερικές από τις ομάδες που έχει χαρτογραφήσει η Αστυνομία είναι: To «Ιερό Τάγμα», το «Άρμα», ο «Ιερός Λόχος» με συνολική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα, οι «Αυτόνομοι Εθνικιστές Θεσσαλονίκης», οι οποίοι ταυτίζονται ιδεολογικά με την αθηναϊκή οργάνωση «Combat 18» που είχε προχωρήσει σε 15 εμπρηστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα και βανδαλίσει το μνημείο για τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι και η Vanguard Hellas.

Οι συγκεκριμένες ομάδες φέρεται να δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και να συσπειρώνουν είτε ως μέλη είτε ως υποστηρικτές περίπου 5.000 ανθρώπους.

Στο «κάδρο» και εκπαιδευτικός

Η Αστυνομία έχει πληροφορίες ότι σε ένα εκ των ΕΠΑΛ κύριο ρόλο καθοδηγητή των νεαρών ακροδεξιών είχε ομοϊδεάτης εκπαιδευτικός με σημαντική θέση στο Λύκειο, που υποβοήθησε τους νεαρούς φιλοναζιστές σε θέματα απουσιών ενώ παρείχε και διευκολύνσεις.

Ακόμα διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους 100 προσαχθέντες ή συλληφθέντες είχαν δώσει παρών στις κινητοποιήσεις των αντιεμβολιαστών στη Θεσσαλονίκη. Ορισμένοι είχαν συλληφθεί για επιθέσεις χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: Το Βήμα της Κυριακήςfrom Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3l39V8H
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->