-->

Γιώργος Κοτρωνιάς: Μείωση στρατιωτικής θητείας για τα αδέλφια Ατόμων με Βαριά Αναπηρία

Δείτε όσα ανέφερε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιώργος Κοτρωνιάς

Μείωση στρατιωτικής θητείας για τα αδέλφια Ατόμων με Βαριά Αναπηρία.

Με Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο έθεσα το ζήτημα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας για τα αδέλφια Ατόμων με Βαριά Αναπηρία.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες βαριά ανάπηρων ατόμων, οι οποίες όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης αλλά και το τελευταίο χρονικό διάστημα της πανδημίας επιβαρύνθηκαν κοινωνικά και οικονομικά πολύ περισσότερο συγκριτικά με τις υπόλοιπες και στις οποίες η πολιτεία θα πρέπει με κάθε τρόπο να σταθεί αρωγός.

Στις οικογένειες αυτές, η φροντίδα των ατόμων με αναπηρία επιφορτίζει όχι μόνο τους γονείς, αλλά και τα αδέλφια με τα οποία αναπτύσσεται ένας ιδιαίτερα στενός σύνδεσμος και μακροπρόθεσμα, μετά τον θάνατο των γονέων, τους ανατίθεται η αποκλειστική επιμέλεια.

Ερωτώ τον Υπουργό, εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να προβεί στη θεσμοθέτηση μειωμένης θητείας στον στρατό για τα αδέλφια των ατόμων με βαριά αναπηρία, θεωρώντας ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την ικανότητα μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας, ούτε τη στελέχωση τους, αφού ο αριθμός των ατόμων που θα ευεργετηθούν είναι πολύ μικρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->