Εικόνες «αποκάλυψης» στον Ασπρόπυργο: Τοξικοί καπνοί αναδύονται από το έδαφος σε χωματερή (βίντεο)

Εικόνες «αποκάλυψης» στον Ασπρόπυργο: Τοξικοί καπνοί αναδύονται από το έδαφος σε χωματερή (βίντεο)

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σε περίμετρο εκατοντάδων μέτρων μακριά από χωματερή σε κατοικημένη περιοχή στον Ασπρόπυργο

Στην περιοχή αναδύονται τοξικοί καπνοί από σκουπίδια που έχουν θαφτεί κάτω από χώμα. Η κατάσταση αυτή στην περιοχή, χρονολογείται μάλιστα από το καλοκαίρι, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες ξέσπασε φωτιά στην περιοχή, η οποία φαίνεται πως δεν έχει σταματήσει να καίει. «Πέταξαν χώμα, αλλά λίγες ώρες αργότερα, άρχισε να αναδύεται αυτή η μυρωδιά. Κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στο Open, αναφέρει: «Αυτή η κατάσταση είναι από το καλοκαίρι, από τον Ιούλιο. Υπήρχε εναπόθεση μπαζών από το 2017. Έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια και από κατοίκους και ξεκίνησε μια διαδικασία προστίμων και κατόπιν πήρε τη δικαστική οδό. Από εκεί και πέρα συνέχισε η εναπόθεση μπαζών και από το καλοκαίρι άρχισαν να καίγονται τα σκουπίδια που είχαν αφεθεί εδώ.

Και δυστυχώς δεν είναι τα μόνα στην περιοχή. Υπάρχουν δεκάδες τέτοιοι χώροι στην περιοχή. Κάνουμε έκκληση για τη ζωή μας. Καθημερινά εισπνέουμε αυτό. Είμαστε περικυκλωμένοι. Αυτή είναι η ζωή μας. Αυτά αναπνέουμε. Κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους φορείς, να κοιτάξουν και τη δική μας ζωή. Απ' ό,τι βλέπετε η Δυτική Αττική αντιμετωπίζεται σαν τον σκουπιδότοπο της Αττικής. Υπάρχει και εδώ ζωή. Ενημερώθηκε η Περιφέρεια, έκριναν καλό να ρίξουν μπάζα από πάνω μήπως σβήσει η φωτιά. Απ' ό,τι βλέπετε δεν έσβησαν».

Παρεμβαίνοντας στο Open και ο Δήμαρχος Ασπροπήυργου, Νίκος Μελετίου, ανέφερε: «Δυστυχώς τα χέρια μου είναι δεμένα να παρέμβουμε σε τέτοιες περιπτώσεις και πριν δημιουργηθεί το μεγάλο πρόβλημα της πυρκαγιάς που από τότε καπνίζει η περιοχή. Έχουμε κινηθεί και έχουμε πράξει τα δέοντα. Έχουμε ενημερώσει την Περιφέρεια, τους Επιθεωρητές περιβάλλοντος του υπουργείου. Η Περιφέρεια έχει στείλει την υπόθεση στην εισαγγελία και δεν έχει γίνει τίποτα από την οργανωμένη πολιτεία.

Φυσικά έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Και έχουν δίκιο απόλυτο. Όμως ως δήμος δεν έχουμε τη δυνατότητα να απομακρύνουμε τέτοια υλικά που έχουν εναποτεθεί παράνομα. Τον βαθμό τοξικότητας θα πρέπει να το κάνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος. Ακόμα δεν έχουμε καμία απάντηση.

Τα έχω δει προσωπικά και τα έχω μυρίσει και τα έχω γευτεί. Αλλά ως δήμος δεν έχουμε την αρμοδιότητα παρέμβασης. Όταν είχε πάρει φωτιά ό,τι μας ζητήθηκε το δώσαμε. Θα πρέπει την ερώτηση να την απευθύνεται στην πολιτεία. Οι βροχές της προηγούμενης εβδομάδας δεν κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά. Η πυροσβεστική που έχει παρέμβει κατά καιρούς πώς να τα σβήσει. Από κάτω πιθανότατα καίγονται σκουπίδια, ίσως και κάποια υλικά επικίνδυνα, ίσως και χημικά, δεν ξέρω τι έριξε ο κύριος αυτός τότε, που από όσο γνωρίζω σήμερα είναι φυλακή».

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3pnPfL7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη