Διαμαρτυρία στο ΥΜΑΘ για την κατάσταση στα ΕΠΑΛ: «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία» (βίντεο)

Διαμαρτυρία στο ΥΜΑΘ για την κατάσταση στα ΕΠΑΛ: «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία» (βίντεο)

Μέλη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλογών πραγματοποίησαν έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

Με πρωτοβουλία φοιτητών, σωματείων εργαζομένων και της ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ, με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τα σχολεία».

Οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για τα πρόσφατα περιστατικά βίας στα ΕΠΑΛ Ευόσμου και Σταυρούπολης, ενώ εκπρόσωποι των φοιτητών, που φέρονται να πρόσκεινται στο ΚΚΕ, κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με το GrTimes, οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα όπως «διώξτε τους φασίστες από κάθε γειτονιά και από τα σχολεία».

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι καταδικάζουμε την κατάπτυστη στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας», αναφέρουν σχετικά σε ανακοίνωσή τους.

«Με τις δηλώσεις του ο Υφ. παιδείας εξισώνει του θύτες με τα θύματα, εκείνους που κρατάνε το μαχαίρι με αυτούς που το δέχονται.

Δείχνοντας ανοχή στην παρουσία ακροδεξιών στοιχείων μέσα στα σχολεία η κυβέρνηση δεν καταδικάζει τα αποτρόπαια γεγονότα που διαδραματίστηκαν αυτές τις μέρες στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Ρίχνει λάσπη στην πραγματική εικόνα των περιστατικών και δεν παίρνει θέση για τους τραυματισμού των μαθητών και των φοιτητικών από εξωσχολικά στοιχεία που με την ανοχή και της διεύθυνσης του σχολείου αλλά και της αστυνομίας κυκλοφορούσαν ελεύθερα αυτές τις μέρες στον προαύλιο χώρο του σχολείου», σημειώνουν.

Νέα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου

Νέα επεισόδια, εντωμεταξύ,  σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου, με την ΕΛΑΣ να προχωράει σε τουλάχιστον 30 προσαγωγές.

Ομάδα 100 ατόμων έστησε οδοφράγματα έξω από την είσοδο του σχολείου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εκτόξευσαν κροτίδες και πέτρες εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που βρίσκονται στο σημείο.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3F6xZ2t
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη