-->

Οικονόμου για τις αντιδράσεις της Τουρκίας: «Άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις στη γειτονιά μας»

Οικονόμου για τις αντιδράσεις της Τουρκίας: «Άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις στη γειτονιά μας»

Πληρωμένη απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα στην Αθήνα για την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Καμία από τις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα δεν παρεκκλίνει από αυτά που ορίζει το Διεθνές Δίκαιο και έχουν συνυπογράψει όλα τα πολιτισμένα κράτη... Άλλος έχει αναθεωρητικές τάσεις εδώ στη γειτονιά μας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην σημερινή επιθετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικού για την Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας.

«Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις αντιδράσεις, άλλα δεν παίρνουμε τις αποφάσεις μας με βάση το πώς θα αντιδράσει η Τουρκία», σημείωσε ο κ. Οικονόμου και τόνισε: «Η χωρά με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει».

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας σε δήλωσή του είχε τονίσει: «Αντί συνεργασίας, η πολιτική εξοπλισμού της Ελλάδας και η προσπάθειά της να απομονώσει και να αποξενώσει την Τουρκία είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3millET
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->