Δακτύλιος: Πώς θα κάνετε αίτηση για την άδεια εισόδου

Δακτύλιος: Πώς θα κάνετε αίτηση για την άδεια εισόδου

Μέσω gov.gr η αίτηση για το «πάσο» ελεύθερης εισόδου στον Δακτύλιο - Πλατφόρμα με διαφορετικά links για μόνιμους κατοίκους και ηλεκτρικά/ EURO 5 και EURO 6

Μέσω νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα είναι έτοιμη πριν το πρωί της Δευτέρας θα γίνεται η έκδοση των αδειών για την κυκλοφορία οχημάτων στον Δακτύλιο, ο οποίος επανέρχεται στο κέντρο της Αθήνας στις 25 Οκτωβρίου.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, η νέα πλατφόρμα θα λειτουργήσει μέσω gov.gr με τους δικαιούχους να αποκτούν πρόσβαση με τους κωδικούς taxisnet και τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος τους.

«Θα υπάρχει ένα site όπου θα υπάρχουν δυο link, το ένα θα οδηγεί στην πλατφόρμα του gov.gr για τους κατόχους υβριδικών αυτοκίνητων ή τις αντίστοιχες κατηγορίες και το άλλο θα οδηγεί στην πλατφόρμα για τους μόνιμους κατοίκους», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, στην πλατφόρμα θα αποτυπωθούν και οι εξαιρέσεις με κωδικό QR.

Τι θα ισχύσει με τους μόνιμους κατοίκους

Υπενθυμίζεται πως «πάσο» για την ελεύθερη είσοδο και έξοδό τους από τον Δακτύλιο θα έχουν - εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα, τα EURO 5 και EURO 6 - και τα αυτοκίνητα μονίμων κατοίκων της περιοχής που περικλείεται από τα όριά του.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική κάρτα εισόδου-εξόδου, η οποία χορηγείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Τα αυτοκίνητα αυτά θα κινούνται στις προκαθορισμένες ζώνες αναλόγως του τόπου κατοικίας του κατόχου, χρησιμοποιώντας τη συντομότερη διαδρομή από και προς την κατοικία του (για είσοδο/έξοδο στον και από το δακτύλιο).

Ποια τα όρια του Δακτυλίου

Τα όρια του μικρού δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

 Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του μικρού δακτυλίου τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3vyGG1k
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη