Κεραμέως: Έρχεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, τα σχολεία δεν θα έχουν συνέπειες στη χρηματοδότηση

EUROKINISSI

Καθησυχαστική εμφανίστηκε σχετικά με τις συνέπειες της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων η Νίκη Κεραμέως, ενώ αναφέρθηκε και στην επικείμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

«Καινοτομία δεν είναι η αξιολόγηση, αλλά ότι δεν εφαρμόζεται στη χώρα μας τόσα χρόνια» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM. «Στις περισσότερες χώρες του κόσμου και δη στην ΕΕ η αξιολόγηση είναι μια πάγια πρακτική, δοκιμασμένη που εφαρμόζεται πάνω από 30 χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις» συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε στη διαδικασία της αξιολόγησης ο εκπαιδευτικός «έχει κυρίαρχο ρόλο. Ο εκπαιδευτικός είναι αυτός ο οποίος συνεδριάζει με τους συναδελφους του, θέτει στόχους για τον προγραμματισμό της σχολικής μονάδας, του εκπαιδευτικού έργου και μετά αξιολογεί ο ίδιος αυτούς τους στόχους. Άρα μιλάμε για μια διαδικασία την οποία ο νόμος, ο νομοθέτης, το κοινοβούλιο εναποθέτει στον εκπαιδευτικό, εμπιστεύεται τον εκπαιδευτικό γι' αυτή τη διαδικασία».

Ακόμα η υπουργός Παιδείας θύμισε σε όσους θέλουν να αντιταχθούν στην αξιολόγηση, πως το δικαστήριο έχουν πλέον ορίσει χρηματική ποινή για όποιον επιλέγει την αποχή από την αξολόγηση. «Υπάρχουν συγκεκριμένες συνέπειες. Έχει κριθεί ότι η αποχή από την αξιολόγηση γιατί όταν κανείς στέλνει ένα έγγραφο και λεει «αυτό θα ακολουθήσετε δεν θα συνεδριάσετε» αυτό είναι αποχή από την αξιολόγηση, η δικαστική απόφαση προβλέπει συγκεκριμένες κυρώσεις. Άρα συγκεκριμένες κυρώσεις υπάρχουν και στη δικαστική απόφαση και στο νόμο και θεωρώ ότι είναι και προσβλητικό για τους εκπαιδευτικούς εκτός των άλλων. Δηλαδή οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν μόνοι τους να αξιολογήσουνε; Χρειάζονται φασόν απαντήσεις από κάποιες συνδικαλιστικές ηγεσίες;»

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι «επειδή κυκλοφορούν πάρα πολλά fake news ότι η αξιολόγηση αυτή θα έχει συνέπειες στη χρηματοδότηση των σχολείων, που το λεει αυτό; Δεν υπάρχει ουδεμία αναφορά ούτε στο νόμο ούτε στην υπουργική απόφαση σύνδεσης της αξιολόγησης με οποιαδήποτε πτυχή χρηματοδότησης των σχολείων. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε πρόβλεψη για αναζήτηση χρηματοδότησης, είναι αστεία αυτά που λέγονται. Η χρηματοδότηση των σχολείων προβλέπεται από τις σχολικές επιτροπές από τους δήμους και η αξιολόγηση δεν έχει απολύτως καμία επίδραση στη χρηματοδότηση αυτή».

Τέλος, για την επικείμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, διευκρίνισε: «Θα επιλεγούν στελέχη εκπαίδευσης τη φετινή χρονιά γιατί η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών γίνεται από τρία πρόσωπα. Το διευθυντή του σχολείου, τον σχολικό σύμβουλο, είναι στέλεχος εκπαίδευσης ο όποιος έχει παιδαγωγική ευθύνη του σχολείου και επίσης τον σύμβουλο της ειδικότητας. Άρα υπάρχει αξιολόγηση που θα γίνεται σε διαφορετικούς άξονες που αφορούν το παιδαγωγικό κλίμα στην τάξη, τη διδακτική που εφαρμόζεται κοκ και γίνεται από τρεις ξεχωριστούς ανθρώπους. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι στο να εφαρμοστεί ο νόμος. Προφανώς σεβαστό το δικαίωμα κάθε πολίτη να διαφωνεί με πολιτική, με αποφάσεις, να διαμαρτύρεται, να επιδιώκει να αλλάξει κάτι αλλά ένας νόμος που ισχύει οφείλουμε όλοι οι πολίτες να τον εφαρμόζουμε».



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3jj451K
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη