-->

Το μόνο μέτρο που θα θυμίζει την πανδημία τον Νοέμβριο

Το μόνο μέτρο που θα θυμίζει την πανδημία τον Νοέμβριο

Η κυβέρνηση χτες ανακοίνωσε το τέλος της απαγόρευσης κυκλοφορίας και των μίνι lockdown και ταυτόχρονα προσφέρει περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους, κυρίως στα καταστήματα εστίασης.

Από το ερχόμενο Σάββατο, απελευθερώνονται τα μέτρα στις κόκκινες περιοχές, με την απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής να μην υφίστανται, ενώ πλέον δεν υπάρχει όριο στην πληρότητα στα καταστήματα εστίασης και στο όριο καθήμενων.

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικής στα οποία πρόκειται να υπάρξει «ακύρωση» του μέτρου χωρητικότητας. Συνεπώς, εφόσον ανακοινωθούν τα νέα μέτρα, δεν πρόκειται να παίρνουμε καρτελάκι μπαίνοντας σε σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα λιανικής δεν θα υπάρχει όριο παρευρισκόμενων πελατών εντός των καταστημάτων.

Οι μάσκες το μόνο μέτρο

Στόχος της κυβέρνησης είναι σε 1 μήνα από τώρα η χώρα να θυμίζει το 2019 και τις μάσκες να παραμένουν ως το μόνο ισχύον μέτρο από την έναρξη της πανδημίας. Να υπενθυμίσουμε ότι οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές στα καταστήματα λιανικής, καθώς σε αυτά εισέρχονται και ανεμβολίαστοι πολίτες. Αντίθετα, στην εστίαση δεν είναι υποχρεωτικές καθώς πρόκειται για αμιγείς χώρους. 

Στην ουσία παρελθόν μια για πάντα θα είναι οι κωδικοί στο 13033, ο όριο καθήμενων σε τραπέζια, το όριο πληρότητας σε εστιατόρια, μπαρ, καφέ και καταστήματα λιανικής, το click away και click inside.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χτες

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν εχτες:

  • Ο επιδημιολογικός χάρτης παραμένει με τα ίδια ακριβώς χρώματα αλλά χωρίς μέτρα που να συνδέονται με τις κόκκινες περιοχές. Στην ουσία, παραμένει για να γνωρίζουν οι πολίτες που υπάρχει μεγαλύτερο ιικό φορτίο.
  • Τελειώνει η απαγόρευση κυκλοφορίας και η μουσική για τις κόκκινες περιοχές
  • Στους κλειστούς χώρους για αμιγώς εμβολιασμένους δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός. Το προσωπικό θα τηρεί όλα τα μέτρα και μάσκα και ατομική προστασία.
  • Για τους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.


from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3BrfqUI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->