Λουτρά Υπάτης: Τροπολογία για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ

Κατόπιν σύμφωνης γνώμης των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, κατατίθεται σήμερα τροπολογία (Άρθρο 1) σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με τίτλο «Επιτρεπόμενες δικαιοπραξίες σε ακίνητα του δημοσίου με αυθαίρετες κατασκευές ή πολεοδομικές παραβάσεις».

Η εν λόγω τροπολογία αφορά, μεταξύ άλλων, το περιουσιακό στοιχείο των ιαματικών πηγών Υπάτης, το οποίο τελεί υπό την ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ και υπό τη διαχείριση της ΕΤΑΔ.

Και οι δύο εταιρείες είναι άμεσες θυγατρικές της ΕΕΣΥΠ, στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο, όπως εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών, είναι ο μοναδικός μέτοχος.

Με την εν λόγω τροπολογία καθίσταται επιτρεπτή η βραχυπρόθεσμη αξιοποίηση του αδρανούς, έως τώρα, περιουσιακού στοιχείου των ιαματικών πηγών Υπάτης από την ΕΤΑΔ, μέχρι την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΤΑΙΠΕΔ.

Έτσι, καθίσταται εφικτή η άμεση μίσθωση τμημάτων των συνολικών εγκαταστάσεων, με στόχο την αναζωογόνηση της περιοχής.

Με σχέδιο και μεθοδικότητα επιλύουμε ζητήματα, με άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη