-->

Γκάγκα: Μην καθυστερείτε, πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο αν έχετε συμπτώματα

Γκάγκα: Μην καθυστερείτε, πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο αν έχετε συμπτώματα

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η οποία προέτρεψε όσους εμφανίζουν συμπτώματα να πηγαίνουν αμέσως στο νοσοκομείο και να μη χάνουν χρόνο.

Την ανάγκη να υπάρξει αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού αλλά και επιτάχυνση των εμβολιασμών της γρίπης τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας.

«Χρειαζόμαστε τα εμβόλια της γρίπης αλλά χρειάζεται και το εμβόλιο του κορονοϊού. Πρέπει να ακούμε όλοι και να λύσουμε τους φόβους μας γιατί τα δεδομένα είναι μπροστά μας. Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό θανάτων ανθρώπων που δεν είναι εμβολιασμένοι και είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας» είπε αρχικά στον ΣΚΑΪ η κυρία Γκάγκα.

Όπως είπε «μας ανησυχεί ο ρυθμός των εμβολιασμένων γιατί οι περισσότεροι θάνατοι και εισαγωγές στη ΜΕΘ σχετίζονται με ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί». Τόνισε, δε, ότι «οι μεγάλοι άνθρωποι κινδυνεύουν γενικά από τις από λοιμώξεις και αυτό το βλέπαμε και με τη γρίπη. Τώρα που έχουμε πανδημία είναι εύκολο να νοσήσει κανείς. Και με σχετικά ήπια νόσο ένας ηλικιωμένος που δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο ο νέος έχει αυξημένες πιθανότητες να καταλήξει».

Η ίδια ζήτησε, επίσης, όποιον έχει συμπτώματα να πηγαίνει άμεσα στο νοσοκομείο. «Δεν καθυστερούμε. Πολύς κόσμος φτάνει στο νοσοκομείο στην 8η-10η-11η μέρα και τότε μπορούμε να κάνουμε λίγα για να αναστείλουμε τη νόσο» είπε χαρακτηριστικά.

Μάσκα παντού

Η Μίνα Γκάγκα τόνισε, ακόμα, την ανάγκη χρήσης μάσκας «όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι» σημειώνοντας ότι «έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα παρελάσεις και επετείους για απελευθερώσεις και άρα είναι σημαντικό να τηρούμε τα μέτρα και να κρατάμε αποστάσεις».

Επιστροφή Δακτυλίου

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αυξημένου κινδύνου λόγω της επιστροφής του Δακτυλίου και της στροφής των πολιτών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η Μίνα Γκάγκα παρατήρησε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα που είχαμε τα ΜΜΜ δεν είχαμε μεγάλα κρούσματα, αυτό το είδαμε όταν κλειστήκαμε στα σπίτια. Τα μέτρα δεν τηρήθηκαν σε συγκεντρώσεις στα σπίτια χωρίς μέτρα και μάσκες».

«Στο δεύτερο κύμα στη Θεσσαλονίκη είχαμε πίεση στο ΕΣΥ και πολλούς νεκρούς. Ο τρόπος να το νικήσουμε είναι αν προλάβουμε» έκλεισε η Μίνα Γκάγκα.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3aB8Qix
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->