-->

Το Google Maps αλλάζει και βοηθάει... την τσέπη μας, η νέα τεχνητή νοημοσύνη

PEXELS

Το Google Maps πρόκειται να αλλάξει μέσα στο 2022, θα προτείνει διαδρομές οι οποίες θα επιβαρύνουν πολύ λιγότερο τον πλανήτη, και ταυτόχρονα την τσέπη μας. Πώς θα λειτουργεί.

Το Google Maps αποκτά ολοένα και περισσότερα στοιχεία, προτείνοντας εκείνες τις διαδρομές που επιβαρύνουν λιγότερο τον πλανήτη. Η οικολογική διάσταση που μπαίνει στις υπηρεσίες πλοήγησης της Google αποτελεί ένα μέρος της δικής της προσπάθειας στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Το ανανεωμένο Google Maps, σύμφωνα με το Techblog.gr, προτείνει τη διαδρομή εκείνη που θα έχει την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου για το αυτοκίνητο, με προφανές όφελος όχι μόνο για τον πλανήτη, αλλά και για την τσέπη του οδηγού. Για να γίνει αυτό, η Google χρησιμοποίησε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), με σκοπό να γίνεται με αυτόματο τρόπο ο υπολογισμός της πιο ενεργειακά αποδοτικής διαδρομής.

Πώς θα λειτουργεί

Εκτός από τις αποστάσεις, η Τεχνητή Νοημοσύνη λαμβάνει υπόψη της και στοιχεία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο. Μία ακόμα εφαρμογή AI που δοκιμάζει η Google είναι εκείνη που προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη χρονική διάρκεια ενός φωτεινού σηματοδότη, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Το ανανεωμένο Google Maps, σύμφωνα με το Techblog.gr, είναι ήδη διαθέσιμο σε συσκευές Android και iOS στις ΗΠΑ, ενώ αργότερα θα διατεθεί στην Ευρώπη και άλλες αγορές, πιθανότατα μέσα στο 2022.from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3Bz9IjH
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->