Ξεπέρασαν τους 300 οι νεκροί από κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα σε 15 ημέρες, πόσοι ήταν οι ανεμβολίαστοι

intime

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν ανεμβολίαστοι (περίπου 85-87%), έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες 15 μέρες στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, τα οποία υπάγονται στις αρμοδιότητες της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες σήμερα ανέρχεται σε 1008 και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ σε 159, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει από κορονοϊό 160 άνθρωποι σε νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη και Δυτική Μακεδονία), ενώ από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 159 στην περιοχή αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη).

Η εικόνα των νοσηλειών στα 14 νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ σήμερα έχει ως εξής:

  • 529 νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες (74,9% ανεμβολίαστοι)
  • 91 σε ΜΕΘ (91,2% ανεμβολίαστοι).

Στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ σήμερα νοσηλεύονται:

  • 479 (74,3% ανεμβολίαστοι)
  • 61 σε ΜΕΘ (89,7% ανεμβολίαστοι).

Όπως είχε τονίσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, οι περισσότεροι από τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται λόγω Covid είχαν εμβολιαστεί πριν από τουλάχιστον έξι μήνες.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/31G9zhc
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη