-->

Καπραβέλος: Υπάρχουν άτομα που πείθουν τον κόσμο να μην διασωληνωθεί, τσακωθήκαμε με την 51χρονη για να μπει στη ΜΕΘ

Καπραβέλος: Υπάρχουν άτομα που πείθουν τον κόσμο να μην διασωληνωθεί, τσακωθήκαμε με την 51χρονη για να μπει στη ΜΕΘ

Τραγικές καταστάσεις περιέγραψε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στην τηλεόραση. Όπως είπε υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους ξέρει κανείς και παρασύρουν ασθενείς να μη διασωληνωθούν. Ένας απ' αυτούς άλλωστε οδήγησε στον θάνατο 51χρονη από τη Θεσσαλονίκη, με την οποία οι γιατροί τσακώθηκαν για να την πείσουν να μπει στη ΜΕΘ.

Ο διευθυντής της Β' ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» αποκάλυψε μιλώντας το πρωί της Κυριακής (14.11.2021) στον ΣΚΑΪ ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι του στο νοσοκομείο ήρθαν σε σύγκρουση με την 51χρονη που έχασε τη ζωή της γιατί, με προτροπή ενός πρώην επόπτη υγείας, αρνούνταν να διασωληνωθεί. «Φτάσαμε στο σημείο να τσακωθούμε για να μπεί στη ΜΕΘ και χάσαμε πολύτιμο χρόνο που της κόστισε τη ζωή. Οι συνάδελφοι είχαν τρελαθεί».

Οι αρνητές του κορονοϊού «θεωρούν ότι κάνουμε κακή ιατρική και ότι δεν κάνουμε το σωστό» τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος.

Η κατάσταση με τους αρνητές, είπε, είναι τραγική. «Εδώ υπάρχει μια θεραπεία που έχει εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο το να του δώσεις οξυγόνο του σώζεις την ζωή. Άλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια και φεύγει γιατί του λένε ότι το οξυγόνο του κάνεις κακό, άλλοι δεν θέλουν να διασωληνωθούν».

Κατά τον Νίκο Καπραβέλο, το χαρακτηριστικό του 4ου κύματος κορονοϊού είναι η αμφισβήτηση των ενεργειών των γιατρών.

Οι ηθικοί αυτουργοί πίσω από την τρέλα 

Πίσω από τα περιστατικά με τους αρνητές, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί. Μόνο που αυτούς δεν τους ξέρει κανείς. Είναι άνθρωποι με τους οποίους μιλούν οι ασθενείς, όπως ο πρώην επόπτης υγείας που έλεγε στην 51χρονη να μην επιτρέψει στους γιατρούς να τη διασωληνώσουν.

«Υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί που δεν τους ξέρουμε, με τους οποίους συνομιλούν οι ασθενείς κατά την νοσηλεία τους και τους προτρέπουν να αρνηθούν τη διασωλήνωση. Βλέπουμε που μιλάνε στο κινητό, υπάρχουν πρόσωπα από πίσω και δεν τα ξέρουμε», είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

Παράλληλα, ο Νίκος Καπραβέλος ζήτησε απ' όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson να πάνε να κάνουν αμέσως τη δεύτερη δόση.

«Όσοι είχαν εμβολιαστεί από τον Μάρτιο – Απρίλιο με το J&J είναι πλέον ακάλυπτοι απέναντι στον ιό. Είμαι ξεκάθαρος. Πρέπει να γίνει η επαναληπτική δόση αμέσως, το ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρεία».

 from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3qJA6o2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->