Λάρισα: Απαντά με μηνύσεις ο προϊστάμενος που κατηγορείται για βιασμό καθηγήτριας, τι είπε ο Αλέξης Κούγιας

Λάρισα: Απαντά με μηνύσεις ο προϊστάμενος που κατηγορείται για βιασμό καθηγήτριας, τι είπε ο Αλέξης Κούγιας

Στην υποβολή μήνυσης και αγωγής σε βάρος της 44χρονης εκπαιδευτικού που τον κατήγγειλε αλλά και του δικηγόρου της προχωρά ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διευθύνσεως εκπαιδεύσεως Θεσσαλίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο προϊστάμενος, που κατηγορείται από καθηγήτρια στη Λάρισα για βιασμό, νιώθει «ακραία συκοφαντημένος» και αρνείται πλήρως τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης.

«Με πρωτοβουλία δικηγόρου της Λαρίσης, δημοσιοποιήθηκε παρανόμως το περιεχόμενο μηνύσεως 44χρονης εκπαιδευτικού, η οποία με πρωτοφανή για το αδίκημα καθυστέρηση πολλών ημερών τον κατήγγειλε ότι δήθεν κατά τη διάρκεια ενός ρομαντικού νυκτερινού περιπάτου μιας παντρεμένης συζύγου με τον προϊστάμενό της σε ερημική περιοχή, ο κύριος τον οποίον καταγγέλλει την βίασε και έκτοτε αυτή απέχει των υπηρεσιακών καθηκόντων της, γιατί τελεί, όπως ισχυρίζεται, υπό ψυχολογική υποστήριξη» σημειώνει ο Αλέξης Κούγιας.

Ο προϊστάμενος της καθηγήτριας «όχι μόνο αρνείται την οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά εις βάρος της καταγγελλούσης, αλλά αντί εγγράφων εξηγήσεων έδωσε εντολή στον κ. Κούγια και τους συνεργάτες του γραφείου μας να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή αποζημιώσεως για προσβολή προσωπικότητος τόσο εις βάρος της καταγγελλούσης, αλλά και εις βάρος οιουδήποτε τον συκοφάντησε, δημοσιοποιώντας εντελώς παράνομα το περιεχόμενο της ψευδούς και συκοφαντικής μηνύσεως».

Ο Αλέξης Κούγιας προανήγγειλε, παράλληλα, την υποβολή μήνυσης, αγωγής και πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος του δικηγόρου της καταγγέλουσας, «ο οποίος (…) δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της μηνύσεως, διότι επίσης διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως του κ. προϊσταμένου της καταγγελλούσης, αλλά προέβη και σε προσωπικές δηλώσεις κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας και των όσων προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων».

Παρέμβαση Κεραμέως για την υπόθεση βιασμού καθηγήτριας

Όπως μετέδωσε την Πέμπτη η ΕΡΤ, η εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία της καθηγήτριας στη Λάρισα προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία έδωσε γραπτή εντολή στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως στην μήνυση που κατέθεσε, η 44χρονη εργαζόμενη κατηγόρησε τον προϊστάμενό της πως μετά από κοινή τους βραδινή έξοδο σε παραλιακό Δήμο της Λάρισας - στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου - εκείνος την βίασε μέσα στο αυτοκίνητό της.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή αναφέρθηκε χθες στην σοβαρή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και στην αναφορά που κατέθεσε η συγκεκριμένη υπάλληλος προς το Υπουργείο Παιδείας.

Η Ζέτα Μακρή τόνισε πως την υπόθεση από πλευράς Υπουργείου έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε με τον καταγγελλόμενο για να ενημερωθεί.

Σημειώνεται πως πρόκειται για υψηλόβαθμο πρόσωπο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης στην Λάρισα, που διατηρούσε επί χρόνια υψηλόβαθμη θέση στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στην Μαγνησία, ενώ για την ώρα δεν έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3bKpZ9W
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη