-->

Λαμία: Το τρικ που βγήκε και δίνει τροφή για σκέψη


Η Λαμία παρατάχθηκε με 3-5-2 στην Τρίπολη και αυτός ο σχηματισμός δείχνει να της ταιριάζει

Ο Αστέρας Τρίπολης έδειχνε σημάδια ανάκαμψης τις τελευταίες βδομάδες. Το δίδυμο των Άλβαρες και Σίτο αριστερά παρουσιαζόταν στα καλύτερά του. Κι όμως η Λαμία ρίσκαρε σε αυτό το παιχνίδι αλλάζοντας σχηματισμό. Ο Μιχάλης Γρηγορίου για πρώτη φορά φέτος σε ξεκίνημα αγώνα επέλεξε τριάδα στην άμυνα.

Το αποτέλεσμα ήταν το μηδέν στην άμυνα και σχετικά ξεκούραστα. Ο αρχικός στόχος αυτός ήταν και επιτεύχθηκε. Μπορεί το γκολ των «κυανόλευκων» να ήταν τυχερό, αλλά κάποια στιγμή θα είχαν λίγη ρέντα και εκείνοι. Μέσα στο πρόγραμμα είναι. Έχασαν βαθμούς στις λεπτομέρειες, κάπου θα γυρνούσε.

Στο καθαρά ποδοσφαιρικό σκέλος, η Λαμία με το 3-5-2 εγκλώβισε πλήρως τον αντίπαλό της. Η αλλαγή σχηματισμού έγινε από τη μία στιγμή στην άλλη και λειτούργησε. Οι παίκτες υπηρέτησαν το πλάνο και ταυτόχρονα μπήκε μία νέα συζήτηση στο τραπέζι.

Αυτό το σύστημα φαίνεται να ταιριάζει για πολλούς λόγους. Ο πρώτος ότι η Λαμία έχει αρκετούς ικανούς κεντρικούς αμυντικούς. Ο Τζανετόπουλος ήταν εμφανώς βελτιωμένος την περσινή σεζόν. Μπορεί λόγω του τραυματισμού στην πρεμιέρα να έμεινε εκτός για σημαντικό χρονικό διάστημα, αλλά έδειξε πως επέστρεψε σε αρκετά καλή κατάσταση. Επίσης, ο Μαζουλουξής όποτε του έχει ζητηθεί, κερδίζει τις εντυπώσεις. Και όλα αυτά ενώ υπάρχουν οι έμπειροι Γκόλεμιτς και Αντέτζο.

Επιπλέον, Μαρτίνεθ και Προβυδάκης είναι φουλ μπακ που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτά τα δεδομένα, ενώ και ο Σκόνδρας σε μία πιο αμυντικογενή προσέγγιση, έχει θέση δεξιά. Προσθέστε σε αυτά και κάτι ακόμη. Το πρόβλημα που βγάζει η Λαμία στα φτερά, ειδικά όταν λείπει ο Ρόμανιτς.

Καλώς ή κακώς το Καραμάνος, Αραμπούλι και Μανούσος δεν βγαίνει στην ενδεκάδα. Αντιθέτως, πιο εύκολα παίζουν οι δύο εκ των τριών ως επιθετικοί. Συνεπώς μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όταν θα γίνουν κάποιες αλλαγές, ίσως… φορεθεί ξανά το 3-5-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->