Ένταση μεταξύ πυροσβεστών και ΜΑΤ στην Κηφισίας: Χημικά και ρίψεις νερού από την αύρα

Ένταση μεταξύ πυροσβεστών και ΜΑΤ στην Κηφισίας: Χημικά και ρίψεις νερού από την αύρα

Eπεισόδια λαμβάνουν χώρα αυτή την ώρα στη συγκέντρωση πυροσβεστών στη λεωφόρο Κηφισίας, η οποία παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνδρες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών στην προσπάθεια τους να διαλύσουν την συγκέντρωση πυροσβεστών επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Σημειώνεται πως νωρίτερα η κάθοδος της Κηφισίας στο ύψος του εμβολιαστικού κέντρου Προμηθέας έκλεισε, καθώς συμβασιούχοι πυροσβέστες πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας επί της λεωφόρου Κηφισίας.

3311830

Οι πυροσβέστες λαμβάνουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών, που ζητούν την άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πάνω από 4.000 οργανικές θέσεις και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων καθώς και βελτίωση των συνθήκων εργασίας.

3311820

Τονίζουν ότι «οι ελλείψεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε προσωπικό είναι μεγάλες, καθώς ο τελευταίος διαγωνισμός πρόσληψης έγινε το 2012 και έκτοτε έχουμε μόνο συνταξιοδοτήσεις, ενώ οι ανάγκες του Σώματος έχουν πάψει πια να είναι Εποχικές, σύμφωνα με δηλώσεις και της παρούσας Κυβέρνησης», ενώ διεκδικούν:

  • Να λάβουμε μία σαφή και ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το εργασιακό μας μέλλον.
  • Δέσμευση ότι σε περίπτωση προκήρυξης, οι Εποχικοί Πυροσβέστες θα έχουν ξεκάθαρη προτεραιότητα, έναντι των υπολοίπων υποψηφίων και ότι η όποια απορρόφησή μας θα γίνει με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσληφθήκαμε.
  • Άμεση απορρόφηση των Εποχικών Πυροσβεστών, με την πεπατημένη οδό, χωρίς προκήρυξη, με τον Ν.3938/11.
  • Δέσμευση ότι αν δεν ρυθμιστεί πρώτα το θέμα της απορρόφησης των Εποχικών Πυροσβεστών, το Πυροσβεστικό Σώμα δεν θα προβεί σε νέα προκήρυξη πρόσληψης Πυροσβεστών.
  • Δέσμευση ότι με το ξεκίνημα της νέας Αντιπυρικής Περιόδου, θα μάς χορηγηθούν δεύτερη στολή και Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που να πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές για το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης που καλούμαστε να επιτελέσουμε. Η ασφάλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

 



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3CNIIgI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη