-->

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: «Παραλάβαμε συστημικό κίνδυνο - Σήμερα είναι μια ισχυρή επιχείρηση»

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: «Παραλάβαμε συστημικό κίνδυνο - Σήμερα είναι μια ισχυρή επιχείρηση»

 Την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του κάνει λόγο για μια ΔΕΗ που «γίνεται πιο δυνατή» και «πιο σύγχρονη»

Η ανάρτηση Μητσοτάκη

Η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη στο Facebook έχει ως εξής:

«Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ!
Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δις. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ. Όλα αυτά, ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δις και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της. Σήμερα, η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δις ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε!
»

{https://ift.tt/3k9ZAqD}from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3wgILPI
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->